Menu
 

"Conexus" apgrozījumu kāpinājis par 13%, peļņu – par 21%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) neauditētie finanšu dati par darbību šī gada deviņos mēnešos liecina, ka uzņēmums strādājis ar 13% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn, sasniedzot 42,4 miljonus eiro.

Uzņēmumā norāda, ka galvenie faktori, kas pozitīvi ietekmējuši izaugsmi, ir lielāks pārvadītās dabasgāzes apjoms, kā arī lielāki rezervācijas apjomi Inčukalna pazemes gāzes krātuvē. “Conexus” peļņa 2019.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaugusi par 21% un sasniegusi 12,3 miljonus eiro.

Lielākā pārvadītās dabasgāzes apjoma intensitāte bija jūnijā, augustā un septembrī, “Conexus” nodrošinot nepārtrauktu dabasgāzes piegādi Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas vajadzībām. Tā kā dabasgāzes iesūknēšana krātuvē šogad tika uzsākta jau 1. maijā, šī gada deviņos mēnešos pārvadītās dabasgāzes apjoms sasniedzis 27,7 TWh, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš.

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē dabasgāzes izņemšanas sezona noslēdzās 30.aprīlī, un tās laikā no krātuves tika izņemtas 10,8 TWh aktīvās dabasgāzes.

“Uzņēmuma stabilie finanšu rādītāji, pirmkārt, ir pierādījums tam, ka “Conexus” ir uzticams sadarbības partneris, kas nodrošina stabilu dabasgāzes piegādi arī liela pieprasījuma apstākļos. Otrkārt, uzņēmuma darbības stratēģija, stiprinot krātuves kapacitāti un esot pārstāvētiem enerģētikas starpvalstu projektos, ir bijusi pareiza, jo ar Latvijas dabasgāzes infrastruktūru rēķinās un redz tās lomu gan plašākā reģionā, gan arī Eiropas lielajos infrastruktūras projektos ,” komentējusi “Conexus” valdes priekšsēdētāja Zane Kotāne

Par uzņēmuma izaugsmi liecina arī “Nasdaq Riga” un “Prudentia” veidotais ikgadējais Latvijas vērtīgāko uzņēmumu Top101, kurā “Conexus” ir atzīts par 20. vērtīgāko uzņēmumu Latvijā, pakāpjoties no topa 24.vietas 2018.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.