Menu
 

"Eurostat" sākotnējie dati: Latvijā trešajā ceturksnī bijusi straujāka IKP izaugsme nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
"Eurostat" sākotnējie dati: Latvijā trešajā ceturksnī bijusi straujāka IKP izaugsme nekā ES vidēji

Latvijā šogad trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada bijis straujāks iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" sākotnējie dati, kas apkopoti par 20 bloka zemēm. 

Pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem, Latvijas IKP 2019.gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājies par 1,8%.

Straujākais ekonomikas pieaugums trešajā ceturksnī fiksēts Ungārijā (+4,8%), Polijā (+4%), Bulgārijā (+3,7%), Lietuvā (+3,6%), Rumānijā (+3,2%) un Kiprā (+3%).

Gada izteiksmē IKP trešajā ceturksnī pieaudzis visās ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati.

Eiropas lielākajā ekonomikā Vācijā trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada trešo ceturksni IKP audzis par 0,5%, bet salīdzinājumā ar otro ceturksni tas palielinājies par 0,1%.

Arī ceturkšņa salīdzinājumā IKP trešajā ceturksnī palielinājies visās ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati.

Straujākā ekonomikas izaugsme šajā periodā bijusi Polijā (+1,3%), Ungārijā (+1,1%), kā arī Latvijā, Bulgārijā un Kiprā (visās valstīs +0,7%). Lietuvas IKP ceturkšņa izteiksmē trešajā ceturksnī audzis par 0,1%.

ES ekonomika trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2018.gadā pieaugusi par 1,3%, bet eirozonas ekonomika - par 1,2%. Salīdzinājumā ar otro ceturksni IKP ES palielinājās par 0,3%, bet eirozonā - par 0,2%.

Dati par Grieķiju, Horvātiju, Igauniju, Īriju, Luksemburgu, Maltu, Slovēniju un Zviedriju nav pieejami. Gada izteiksmē aprēķinam par Nīderlandi izmantoti pēc darba dienām pielāgoti dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.