Menu
 

Zvejas produktu pārstādes uzņēmums "KH Select" šogad prognozē apgrozījuma pieaugumu

  • Autors:  LETA
Foo - lielaisloms.lv Foo - lielaisloms.lv

Zvejas produktu pārstrādes uzņēmums "KH Select" šogad prognozē apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas ražošanas vadītājs, Zemkopības ministrijas gada balvas zivsaimniecībā "Lielais loms 2019" nominācijas "Jauns un daudzsološs nozarē" laureāts Jānis Beitāns.

"Šogad vajadzētu būt [apgrozījuma] pieaugumam," teica Beitāns, piebilstot, ka pieaugums gan varētu nebūt liels.

Komentējot nākotnes ieceres, viņš sacīja, ka uzņēmums visu saražoto produkciju eksportē un galvenie realizācijas tirgi ir Vācija, Itālija, Austrija, kā arī Dānija. Vienlaikus kompānija plāno arī paplašināt eksporta tirgus, piemēram, sākt sarunas par produkcijas realizāciju Austrālijā.

"Esam ieguvuši atļauju eksportam uz šo valsti, kas ir bijis arī ir viens no mūsu izvirzītajiem piecgades mērķiem, jo akreditācija ir diezgan gara un ietilpīga," sacīja Beitāns. Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka uzņēmums vēl nav aizsūtījis pirmās produkcijas testa partijas uz Austrāliju, bet sertificēšanās devusi atļauju sākt sarunas ar potenciālajiem partneriem šajā valstī.

Runājot par tendencēm tirgū, Beitāns norādīja, ka pieprasījums pēc laša, kas ir pamata izejviela kompānijas ražotajai produkcijai, globālajā tirgū šogad kopumā bija stabils, kā arī cena šogad bija samērā stabila. "KH Select" iepērk lasi no piegādātājiem Norvēģijā, Fēru salās, Skotijā, Īrijā, kā arī bioloģiski audzēto lasi no Skotijas.

2018.gadā "KH Select" strādāja ar 22,486 miljonu eiro apgrozījumu un guva 127 836 eiro peļņu.

Kompānija "KH Select" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,212 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir "Hova Holding" (49%), "Hans Moller Holding" (32,11%) un Hanss Mellers Rasmusens (18,89%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.