Menu
 

Pētījums: šogad latvieši Ziemassvētkos būs mazliet dāsnāki nekā pirms gada

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Šogad latvieši nolēmuši Ziemassvētku tēriņiem veltīt 18% no kopējiem mājsaimniecības ienākumiem, kas ir nedaudz vairāk nekā pirms gada, noskaidrots “Ferratum grupas” ikgadējā starptautiskajā pētījumā.

Lielāko daļu Ziemassvētku tēriņu sastādīs iepirkšanās (50%), saldumu un delikatešu iegāde (35%), ziemas apģērba iegāde (22%) un ceļošana (10%).

“Pagājušajā gadā Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētkos plānoja tērēt 17% no kopējiem mājsaimniecības ienākumiem, un šis pieaugums šogad, lai gan neliels, tomēr liecina par dzīves līmeņa uzlabošanos,” uzsver “Ferratum Bank” izpilddirektora vietnieks Anti Kumpulainens.

Zīmīgi,ka šogad par 2% ir samazinājies to iedzīvotāju skaits, kas Ziemassvētku dāvanas iegādāsies interneta veikalos. 65% aptaujāto dāvanas iegādāsies klātienē un 35% - interneta veikalos, kas varētu liecināt par to, ka dāvinātājs izvēlas ne tikai lietu, bet arī enerģētiku, ko nodot dāvanas saņēmējam, uzskata pētījuma autori.

Kā rāda “Ferratum” starptautiskais barometrs “Christmas Barometer”, lielāko tērētāju priekšgalā ir Brazīlija, kur iedzīvotāji 91 % no saviem mēneša ienākumiem plāno atvēlēt izdevumiem Ziemassvētkiem. Otrajā vietā ir Polija, kur iedzīvotāji svētku tēriņiem atvēlēšot 36 % no mēnešalgas, un tai cieši seko Austrālija, Spānija un Rumānija, kur 34 % no mēneša ienākumiem tiks atvēlēti ar Ziemassvētkiem saistītiem pirkumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.