Menu
 

Tirgotāji: Tuvākajos gados pārtikas mazumtirdzniecībā vides aizsardzības prasības būs arvien aktuālākas

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Tuvāko gadu perspektīvā pārtikas mazumtirdzniecības nozares dienaskārtībā aktuāla būs vides aizsardzības prasību īstenošana, aģentūrai LETA atzina Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis. 

Viņš norādīja, ka vides aizsardzības jēdziens ietver ne tikai patlaban visvairāk apspriesto jautājumu par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmu, bet arī tādas tēmas kā pārtikas atkritumi, videi draudzīgs iepakojums, energoefektivitāte un efektivitāte kopumā, kas ir sasniedzama, samazinot resursu patēriņu visos produkta dzīves cikla posmos. Tāpat Krūzītis sacīja, ka nākamajā gadā Latvijā jāsāk darbs, lai 2022. gadā sekmīgi ieviestu depozīta sistēmu.

"Gan ražošanas, gan tirdzniecības jomas pārstāvji meklē risinājumus, kā plastmasas iepakojumu aizstāt ar papīru, kartonu, citu dabisko šķiedru un bioplastmasas izejmateriāliem vai citām videi draudzīgām alternatīvām. Tas ir tehnoloģiski sarežģīts process un nav paveicams vienā dienā, jo jāņem vērā gan pircēju ērtības, gan pārtikas drošības prasības," viņš teica.

Krūzītis piebilda, ka mazumtirdzniecība tuvākajos gados viennozīmīgi būs nozare, kas veicinās valsts ekonomikas attīstību, pateicoties gan pirktspējas pieaugumam, gan inovācijām un tehnoloģiskajiem jauninājumiem. "Konkurence starp tirgus dalībniekiem neļauj atslābt nevienam no tirgus spēlētājiem, un tas savukārt ir pozitīvs signāls patērētājiem," viņš atzina.

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija dibināta 2010. gadā, un tajā apvienojušies pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumi "Narvesen" un "Rimi". Asociācija darbības fokusā ir jautājumi, kas skar pārtikas mazumtirdzniecības attīstību. Tāpat asociācija līdzdarbojas un sniedz nepieciešamo ekspertīzi jautājumos, kas skar sakārtotu biznesa vidi Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.