Menu
 

Asociācija: Šogad Latvijā pārtikas mazumtirdzniecībā bija stabila attīstība

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad pārtikas mazumtirdzniecības nozares attīstību Latvijā var raksturot kā stabilu ar nelielu izaugsmi, atzina Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šis gads bija aktīvs, pārtikas mazumtirgotāji ir gan atvēruši jaunus veikalus, gan pilnveidojuši jau esošos.

Tāpat Krūzītis minēja, ka mazumtirgotāji piedzīvojuši daudz inovāciju informācijas tehnoloģiju risinājumos. Daļa no tiem paredzēti pircējiem, uzlabojot iepirkšanās pieredzi, piemēram, iespēja izmantot mobilos telefonus norēķiniem pie kases vai pašapkalpošanās skenerus, vai digitālās lojalitātes programmas, sekojot moderno patērētāju iepirkšanās paradumu izmaiņām. Savukārt otra daļa - tirdzniecības procesu uzlabošanai.

"Arī nākamgad varam prognozēt aktīvāku nozares spēlētāju iekšējo attīstību, kas savukārt nozīmē darba procesu efektivitātes celšanu un dažādu digitālo risinājumu ieviešanu. Plānojam, ka nākamgad nozares izaugsmes tempi varētu būt līdzīgi, kādi tie bija šogad," viņš teica.

Runājot par konkurenci nozarē, Krūzītis atzīmēja, ka tā nav atslābusi.

Tajā pašā laikā viņš atzina, ka pārtikas mazumtirdzniecības nozarē ir vērojams izteikts darbaspēka deficīts, kas daļēji tiek risināts ar darbaspēka mobilitātes veicināšanu un pašapkalpošanās kasu ieviešanu, tomēr reālas darba rokas šajā nozarē būs vajadzīgas vienmēr.

"Paredzams, ka tuvākajā nākotnē izjutīsim vēl lielāku darba roku trūkumu, ņemot vērā, ka tiek atvērti aizvien jauni veikali un tirgū plāno ienākt arvien jauni tirgus dalībnieki," sacīja Krūzītis.

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija dibināta 2010.gadā, un tajā apvienojušies pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumi "Narvesen" un "Rimi". Asociācija darbības fokusā ir jautājumi, kas skar pārtikas mazumtirdzniecības attīstību. Tāpat asociācija līdzdarbojas un sniedz nepieciešamo ekspertīzi jautājumos, kas skar sakārtotu biznesa vidi Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.