Menu
 

EM galvenais ierēdnis: Gan OIK sistēmas pārbaužu, gan citās jomās ir akūts kadru trūkums

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā darba samaksas līmeni valsts pārvaldē, gan elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas pārbaužu, gan citās Ekonomikas ministrijas (EM) pārraudzības jomās ir akūts kadru trūkums, šodien Saeimas OIK sistēmas parlamentārās izmeklēšanas komisijā pauda EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Atbildot uz komisijas vadītājas Ievas Krapānes (KPV LV) jautājumu par pārbaudēm, EM valsts sekretārs cita starpā norādīja, ka tās prasa laiku, jo darbinieki "diemžēl pastāvīgi mainās" un pašlaik vairs neesot palicis neviens no tiem, kas bija pirms dažiem gadiem. Divi pērn augustā pieņemtie darbinieki amatus atstāja 2019.gada beigās, pastāstīja Eglītis.

Viņš skaidroja, ka Valsts kanceleja iesniegusi piedāvājumu izmaiņām amatu klasifikācijas regulējumā, kas ļautu darbiniekus noturēt ilgtermiņā īpaši šādā "ne sevišķi patīkamā" pārbaužu veikšanas jomā. Valsts sekretārs norādīja, ka EM trūkst darbinieki arī enerģētikas politikas un būvniecības politikas sfērās. 

Deputāts Jānis Ādamsons (S) akcentēja, ka kadru politika ir valsts sekretāra atbildība, kas viņam arī ir jārisina. Politiķis norādīja, ka Eglīša pienākums ir vērtēt, vai problēma ir, piemēram, atalgojumā vai profesionalitātē, un jārisina šis jautājums.

Kā ziņots, OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas galvenais uzdevums ir noskaidrot, kāds ir patiesais izveidotās sistēmas nodarītais kaitējums valstij, nosaukt atbildīgos šādas sistēmas izveidē, kā arī izdarīt secinājumus, lai novērstu nākotnē šādu sistēmu veidošanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.