Menu
 

Kūdras fabrikas "Baloži" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saruka par 43,7%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kūdras ieguves uzņēmums "Baloži" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 30.septembrim, strādāja ar 1,136 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 43,7% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 24,5% - līdz 526 558 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamais uzņēmuma gada pārskats. 

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais finanšu gads kūdras ieguves jomā bija viduvējs. Pēc kompānijas vadības vēstītā, pagājušajā finanšu gadā "Baloži" gandrīz sasniedza nospraustos mērķus frēzkūdras ieguves jomā (frēzkūdras ieguve saglabājās iepriekšējā gada līmenī), kā arī no jauna izraktās gabalkūdras jomā (grieztās gabalkūdras ieguves apmēri pieauga).

Vienlaikus kompānijas vadība informē, ka pārdošanas apmēru ziņā kompānija savus plānus neizpildīja, kas atspoguļojas apgrozījuma kritumā. Visu saražoto produkciju kompānija realizēja Latvijas tirgū.

Pagājušajā finanšu gadā uzņēmums turpināja iegūt kūdru Laugas purvā Inčukalna novadā, kā arī Medema purvā Ķekavas un Olaines novados.

"Baložu" vadība norāda, ka kompānija plāno turpināt strādāt kūdras ieguves nozarē, optimizējot kūdras ieguves procesus. Nākotnē, ja laika apstākļi atļaus, kompānija plāno saglabāt frēzkūdras un gabalkūdras ieguves apmērus pašreizējā līmenī.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 30.septembrim, strādāja ar 2,016 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,8% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 55,8% - līdz 422 862 eiro. 

Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 403 313 eiro. Kompānijas 100% kapitāldaļu īpašnieks ir Dānijā reģistrētā "Pindstrup Mosebrug", kurai pieder arī kūdras ražotājs "Pindstrup Latvia".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.