Menu
 

Mārtiņš Grantiņš Ķekavā: Ja neko nedarīsi, nekas nenotiks Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
Foto – no privātā arhīva Foto – no privātā arhīva

Standarta risinājumi nav viņu lauciņš. Unikāli pasūtījumi un projekti – izaicinājums. Cilvēki, kuru acīs redzama dzirksts, bet komandas darbā – dzinējspēks. Mazs, bet augošs – tieši tāds ir uzņēmums “GPower” Ķekavas novadā. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar uzņēmuma vadītāju Mārtiņu Grantiņu, lai dzirdētu viņa stāstu.

Mārtiņš nāk no Jēkabpils puses. Studējis Rīgas Tehniskajā universitātē, kur ieguvis bakalaura grādu un pēc tam arī profesionālo grādu mašīnzinātnē. Pastrādājis vairākās darbavietās, ieguvis pieredzi un apceļojis pasauli, viņš pieņēma kāda uzņēmuma Itālijā sadarbības piedāvājumu. “Tad sākās mans privātais bizness garantētās elektrobarošanas iekārtu jomā. Respektīvi, tie ir dīzeļģeneratori, nepārtrauktās barošanas strāvas avoti – sākot no maziem un mājsaimniecībām paredzētiem līdz pat slimnīcām un ražošanas telpām domātiem ģeneratoriem,” atklāj M. Grantiņš.

Hidrauliski paceļamas iekārtas

Ar laiku uzņēmums sācis pievērsties arī cita veida, piemēram, hidrauliski paceļamu, iekārtu ražošanai. Mastu augšdaļā ir iespējams uzstādīt telekomunikācijas ierīces, lai pastiprinātu mobilos signālus, vai apgaismojuma ierīces. “Šīs ierīces nodrošina apgaismojumu, kā arī sakarus mirkļos, kad nav pietiekamas telekomunikācijas iespējas. Kā piemēru varu minēt, piemēram, festivālu “Positivus”. Ikdienā tur sakari nav tik ļoti noslogoti, bet, kad uz pasākumu sabrauc daudz cilvēku, rodas liela slodze. Tādēļ telekomunikācijas uzņēmumiem ir nepieciešams rast risinājumus, kā nodrošināt nepieciešamo jaudu. Tad nāk talkā mūsu pārvietojamās telesakaru bāzes stacijas ar hidrauliski paceļamo mastu. Uz piekabes atrodas visa aparatūra, un tad mēs izslienam mastu un pārtveram signālu no tām vietām, kur to ir iespējams uztvert,” skaidro “GPower” vadītājs Mārtiņš Grantiņš. “Mums nav standarta risinājumu, darbojamies ar unikāliem projektiem. Arī šobrīd mēs strādājam pie ļoti nozīmīga projekta.”

Kodols, bez kura nav iedomājams uzņēmums

Ikviena projekta realizācijai ir svarīgs ieguldītais darbs, un Mārtiņš visu nespētu izdarīt paša spēkiem. Viņam palīgā nāk komanda – viņa kolēģi. “Šobrīd kopumā esam seši cilvēki, un lielākā daļa ir inženieri.” Mārtiņš uzsver, ka mazajā uzņēmumā ir izveidojies kodols, bez kura viņš neredzētu iespēju doties uz priekšu. “Vienkārša apstākļu sakritība pēc kādiem četriem gadiem saveda mani atkal kopā ar bijušo darba kolēģi, ar kuru šķīrāmies iepriekšējā darba vietā. Viņam bija interese darboties manos ambiciozajos projektos, viņš man noticēja un arī piedalījās,” par savu tuvāko kolēģi Filipu stāsta Mārtiņš.

Par katru no saviem kolēģiem uzņēmuma vadītājs stāsta ar lepnumu un prieku, jo katrs no viņiem ir īstens speciālists savā jomā un darba lauciņā. “Vienmēr jau var vēlēties, lai visi tavi darbinieki ir lieliski un forši, tomēr mūsu spēki aizvien papildinās. Ir pa kādam, kurš aiziet, bet kodolu es turu.”

“Ja neko nedarīsi, nekas nebūs!” Ar šiem vārdiem Mārtiņš bieži vien pārliecina savus kolēģus, jo, “ja vien mēs spējām izdarīt vienu lietu, tad spēsim izdarīt arī ko lielāku”. Ar patiesu prieku Grantiņa kungs stāsta, ka šobrīd viņi visi kā vienots uzņēmums ir noticējuši paši sev un saviem spēkiem. “Es ļauju peldēt pa plūsmu. Ja kādreiz likās, ka kaut kas nav iespējams, tad šobrīd es visam ļaujos. Puiši tam visam notic, un viņiem tiešām acis deg, un viņi tic man, jo mums sanāk.” Uzņēmuma vadītājs uzsver, ka ar katru nākamo projektu viņš aizvien vairāk notic arī pats sev.

“GPower” ir unikāls uzņēmums, kas specializējas vairākās jomās, piemēram, metālapstrādē, mašīnbūvē, hidraulikā, automatizācijā un enerģētikā, un bieži vien tās jāapvieno vienā projektā, kas uzņēmumu padara unikālu un konkurētspējīgu. Sadarbojoties ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, uzņēmums ražo unikālas dīzeļa elektrostacijas valsts aizsardzības vajadzībām, tāpat tas ražo arī mobilos mastus telekomunikācijas signāla pastiprināšanai un apgaismojuma nodrošināšanai.

“Es domāju, ka pateicoties tieši šai dažādībai maniem cilvēkiem arī deg acis, jo viss izaug acu priekšā. Mēs paši varam visu aptaustīt un redzēt, kā šis produkts attīstās ražošanas un montāžas gaitā. Mēs strauji augam un attīstāmies,” teic Mārtiņš.

Aug līdz ar uzņēmumu

Mārtiņš Grantiņš nav tikai priekšnieks. Viņš nesēž tikai sapulcēs un nenodarbojas tikai ar uzdevumu došanu citiem. Viņš aug kopā ar uzņēmumu un saviem kolēģiem. “Šogad savas intereses vadīts apguvu un ieguvu otro kategoriju metināšanā. Mani interesēja šis process, kuru nekad neesmu pārvaldījis. Šobrīd tas mani interesē arī kā darbu vadītāju, ka es pārzinu materiālu arī kā metinātājs. Teikšu, kā ir – gana labi! Kaut arī es, iespējams, to nedarīšu ikdienā, šobrīd es pārzinu metināšanas procesu, man tas ir saprotams, lai es varētu strādāt kopā ar metinātāju. Respektīvi, lai es varētu saprast viņa redzējumu. Tādējādi es atviegloju metinātāja darbu, jo es strādāju kā tehnologs, ne tikai priekšnieks. Bet es varu būt arī tehnologs, kas viņam iedos pareizo risinājumu, materiālu, un tad metinātājs arī paļaujas uz mani,” par vēl vienu apgūto amatu stāsta Grantiņa kungs, kuram ir zināšanas arī enerģētikā un automatizācijā.

Gribētos vairāk paceļot

Mārtiņš atzīst, ka pēdējā laikā darba ir ļoti daudz un grafiks ir saspringts, tomēr laiks sev un saviem mīļajiem tiek atrasts. “Man ļoti patīk makšķerēt, kas sen jau diemžēl nav īstenots. Vakaros cenšos izvēdināt galvu ar aktīvu pastaigu un, protams, atlicinu laiku bērniem. Man ir divas lielas meitas, ar kurām kopā cenšos pavadīt pēc iespējas vairāk laika. Protams, ka man patīk ceļot, un, ja būtu iespēja, labprāt vairāk paceļotu. Vairāk tieši atpūtas braucienos, nevis tikai darba darīšanās, šobrīd gan sanāk apvienot šīs abas lietas,” par laiku ārpus darba stāsta Mārtiņš.

Šobrīd uzņēmuma “GPower” vadītāja Mārtiņa Grantiņa ambiciozākie plāni ir būvēt pašiem savu ražošanas bāzi, kur ikdienas darbus varētu veikt daudz raitāk un ērtāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.