Menu
 

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā februārī samazinājies līdz 6,3%

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com. Infografiks: LETA Foto: pixabay.com. Infografiks: LETA

Latvijā šogad februāra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

2020. gada februāra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 58 247 bezdarbnieki, kas ir par 585 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 58 832 bezdarbnieki. 

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis februāra beigās bija Rīgas reģionā – 4,3%, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 13,9%, kas arī ir tikpat, cik pirms mēneša.

Arī Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis februārī nav mainījies, mēneša beigās veidojot attiecīgi 6% un 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, savukārt Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis mēneša laikā samazinājies par 0,1 procentpunktu un bija 7,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad februāra beigās bija 4%, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš. 

2019. gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad janvāra beigās – 6,4%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.