Menu
 

"Madara Cosmetics" pirmajā ceturksnī plāno izpildīt budžeta plānu

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Kosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics", neskatoties uz jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatību, šogad pirmajā ceturksnī plāno izpildīt budžeta plānu, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

"'2020.gada pirmā ceturkšņa finanšu rezultāts tiks sasniegts saskaņā ar budžeta plānu," sacīts kompānijas sniegtajā informācijā. "Madara Cosmetics" pārstāvji norāda, ka, reaģējot uz dažādu valstu valdību lēmumiem un ieteikumiem, uzņēmums ir veicis vairākas darbības, lai samazinātu darbinieku inficēšanās risku. Turpinoties starptautiskai tirdzniecības plūsmai, joprojām tiek ievērots plānotais uzņēmuma ražošanas grafiks.

Uzņēmuma pārstāvji atzīmē, ka vīruss līdz šim uzņēmuma galvenos tirgus – Somiju un Latviju citu starpā – ir skārusi mazāk. Turklāt salīdzinājumā ar vairumu citu uzņēmumu "Madara Cosmetics" ir lielāka e-komercijas ietekme, tādējādi uzņēmums nav tik atkarīgs no lejupslīdes mazumtirdzniecībā. "Valdošo apstākļu dēļ ir veikti pasākumi, lai novirzītu uzņēmuma fokusu uz šo operāciju pusi," piebilsts paziņojumā.

Tāpat "Madara Cosmetics" vadība atzīmē, ka pastāv zināma nenoteiktība par ekonomisko situāciju, tomēr uzņēmums turpina veikt jauninājumus un pielāgoties izmaiņām un izaicinājumiem, kas radušies, vienlaikus cenšoties sasniegt labāko iespējamo rezultātu attiecībā pret dažādām ieinteresētām pusēm, tostarp lojālajiem klientiem. 

Jau vēstīts, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 11,545 miljoni eiro, kas ir par 21,1% vairāk nekā 2018.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 4,2% un bija 1,58 miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (24,08%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,92%), Somijas "Transmeri Group Ab" (23,09%), Zane Tamane (7,61%) un Liene Drāzniece (6,83%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.