Menu
 

Reirs: Šogad Latvijas ekonomikā nebūs izaugsmes

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Šogad Latvijas ekonomikā nebūs izaugsmes, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

"Vai nu mēs attīstībā būsim pagājušā gada līmenī vai arī būs samazinājums. Par izaugsmi šogad runāt nevarēsim," teica Reirs.

Viņš norādīja, ka attiecībā uz situāciju Latvijas ekonomikā 2020.gadā ir ļoti daudz prognožu, tostarp, ekspertu vērtējumā, iekšzemes kopprodukta (IKP) samazinājums šogad varētu būt robežās no 2% līdz 5%.

"Mēs ceram, ka šī krīze būs īslaicīga un šis atsitiens būs "V" veida ass, kā mēs to varam vērot Ķīnā, ka ekonomika atkopsies, un ka 2020.gads būs vienīgais, kurā nebūs izaugsme," atzīmēja Reirs.

Tāpat finanšu ministrs atzina, ka ekonomikas sabremzēšanās ir redzama arī jaunākajos datos par nodokļu ieņēmumiem. "Nodokļu ieņēmumi ir nedaudz zemāki kā pagājušajā gadā. Tas nozīmē, kas sabremzēšanās ir notikusi," teica Reirs, piebilstot, ka samazinājums nav dramatisks, jo nodokļu ieņēmumiem ir inerce. 

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.