Menu
 

Putnu fabrika "Ķekava" pagājušajā finanšu gadā sasniegusi 75,78 miljonu eiro apgrozījumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Putnu gaļas ražotājai "Putnu fabrika "Ķekava"" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 75,785 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka līdz 985 940 eiro.

Pēc aģentūras LETA aplēsēm uzņēmuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 9,3%, savukārt uzņēmuma peļņa saruka divas reizes.

Kompānijas mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota aģentūrai LETA teica, ka būtiskākie kompānijas peļņu ietekmējošie faktori pagājušajā finanšu gadā bija vidējās darba samaksas pieaugums, kā arī pieaugušās gāzes un elektrības izmaksas.

Savukārt uzņēmuma finanšu rādītājus pozitīvi ietekmēja produkcijas realizācijas attīstība ārvalstu tirgos - Zviedrijā un arī pārējās Baltijas valstīs.

Avota arī pastāstīja, ka atbilstoši kompānijas akcionāru sapulces, kas notika ceturtdien, 19.martā,  lēmumam pagājušajā finanšu gadā gūtā peļņa novirzīta iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

Jau vēstīts, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, bija 69,313 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2,107 miljoni eiro.

"Putnu fabrikas "Ķekava"" pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Brioleks", "Cerova" un "PFK Trader".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.