Menu
 

"Latvijas auto": Kravu autopārvadātājiem problēmas sagādā aizsargmasku trūkums

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas starptautiskajiem kravu autopārvadātājiem problēmas sāk radīt sejas aizsargmasku trūkums, aģentūrai LETA atzina asociācijas "Latvijas auto" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Pociluiko. 

Viņš sacīja, ka lielā daļā Eiropas valstu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ kravu iekraušanas-izkraušanas noliktavās, loģistikas centros un muitas noliktavās automašīnu vadītājiem aizliegts iebraukt, ja tiem nav sejas aizsargmasku.

"Problēma ir tā, ka aptiekās masku nav, bet ja ir, tad par uzskrūvētām cenām - ja agrāk 50 masku iepakojums maksāja piecus eiro, tad tagad jau 50 eiro. Asociācija labprāt saviem pārvadātājiem centralizēti iegādātos maskas, taču nav iespēju to izdarīt," sacīja Pociluiko. 

Jautāts, kā pārvadātāji mēģina to risināt, Pociluiko stāstīja, ka tagad uzņēmumi katrs atsevišķi meklē maskas saviem autovadītājiem. "Principā, ja masku nav, tad arī pārvadājumus nevar veikt," sacīja Pociluiko.

Viņš piebilda, ka arī asociācija "Latvijas auto" meklēs iespējas un vērsīsies pie valsts iestādēm, lai rastu iespēju centralizēti iepirkt aizsargmaskas. 

Asociācijā "Latvijas auto" apvienojušies kravu un pasažieru autopārvadātāji. Asociācijas sastāvā ir 395 uzņēmumi, kuru rīcībā ir vairāk nekā 6317 transportlīdzekļi. Asociācijas kravu un pasažieru pārvadājumu uzņēmumi veic pārvadājumus uz vairāk nekā 30 Eiropas un Āzijas valstīm, aptuveni 90% pārvadājumu tiek veikti uz NVS valstīm.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu, tostarp pārtraukti pasažieru pārvadājumi pāri valsts robežām, bet starptautiskie kravu pārvadājumi ir atļauti. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.