Menu
 

Latvijas Stādu parāde pārcelta uz nākamo gadu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.staduparade.lv Foto: www.staduparade.lv

Latvijas Stādu parādes rīkotāji – Stādu un kūdras inovāciju fonds – sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību lēmuši šī gada 1.–2.maijā paredzēto Latvijas Stādu parādi pārcelt uz 2021.gada 30.aprīli un 1.maiju.

Latvijas Stādu parāde ir pavasara svētki visiem stādu audzētājiem, dārzu mīļiem, ainavu arhitektiem, tūristiem, profesionāliem dārzniekiem un amatieriem no Latvijas un Skandināvijas valstīm, atgādina Latvijas Stādu parādes projekta vadītāja Sabīna Alta. Taču, sekojot līdzi notikumiem saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatības draudiem un izsludināto ārkārtas situāciju valstī, kā arī ņemot vērā visus riska faktorus un neskaidrību par to turpmāku attīstību, konsultējoties ar pasākuma dalībniekiem, tika pieņemts lēmums svētkus pārcelt, lai rūpētos gan par dalībnieku, gan par apmeklētāju drošību, norāda S.Alta.

Stādu parādē piedalās stādu audzētāji tikai no Latvijas, popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinot tajā strādājošos. Tāpat pasākumu vienmēr papildina Latvijas amatnieki un mājražotāji, dārza preces un tehnika. Tāpēc, ņemot vērā to, ka Baltijas reģionā lielākā stādu gadatirgus pārcelšana negatīvi ietekmēs nozares pārstāvjus, pasākuma organizatori aicina izmantot iespēju iegādāties stādus attālināti, tādējādi atbalstot stādu audzēšanas nozari. Vairāk informācijas vietnē www.stadi.lv.

Šobrīd tiek plānots, ka šī gada Rudens stādu parāde notiks pēc grafika – Siguldas Svētku laukumā 19.septembrī no plkst. 9.00 līdz 18.00.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.