Menu
 

Vienojas pagarināt bezdarbnieka pabalsta izmaksas termiņu tiem, kuriem tas beidzas Covid-19 krīzes laikā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valdību veidojošās partijas vienojušās pagarināt bezdarbnieka pabalsta izmaksas termiņu tiem, kuriem tas beidzas Covid-19 krīzes laikā, papildus ne vairāk kā četrus mēnešus izmaksājot līdz 130 eiro, pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Attiecīgais atbalsts izpaudīsies kā bezdarbnieka atbalsta pabalsts.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) norādīja, ka izmaiņas tiek virzītas, lai cilvēkiem, kuriem krīzes laikā beigsies bezdarbnieka pabalsts un kuri nav atraduši darbu, šo laiku pārciestu pēc iespējas vieglāk.

Bezdarbnieka atbalsta pabalsts pienāksies personai, kurai 12.martā vai vēlāk krīzes laikā ir beidzies bezdarbnieka pabalsts un kura ārkārtējās situācijas dēļ nebūs atradusi darbu un neveiks saimniecisko darbību. Pabalsta maksimālais apmērs būs 130 eiro un to paredzēts izmaksāt uz laiku ne ilgāku par četriem mēnešiem un ne ilgāk kā līdz 31.decembrim, skaidroja Petraviča.

Pabalsta apmērs no vienas puses tiks noteikts atbilstoši septītajā un astotajā mēnesī saņemtajam bezdarbnieku pabalsta apmēram, tomēr tas nebūs lielāks par 130 eiro, skaidroja ministre.

Paredzēts, ka pabalsta izmaksāšanai būs nepieciešami 21,8 miljoni eiro, pavēstīja Petraviča. 

Bezdarbnieka pabalsts tiek izmaksāts astoņus mēnešus, un tā apmērs septītajā un astotajā mēnesī ir 45% no piešķirtā pabalsta apmēra, savukārt piektajā un sestajā mēnesī - 50% no piešķirtā pabalsta apmēra.

Vienlaikus Kariņš pateicās sabiedrībai par noteikto ierobežojumu ievērošanu, tādējādi sekmējot Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Premjers akcentēja, ka valdība raugās ne tikai uz krīzes epidemioloģisko pusi, bet arī uz to, kā stimulēt ekonomiku un "izrauties no Covid-19 radītās ekonomiskās bedres".

"Mūsu mērķis ir no krīzes iznākt stiprākiem," uzsvēra Kariņš.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.