Menu
 

"Arco Real Estate": Darījumu skaits ar privātās apbūves zemi pērn samazinājies par 7%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Darījumu skaits ar privātās apbūves zemi Rīgā un Rīgas apkārtnē pērn samazinājies par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" Latvijas nekustamo īpašumu tirgus 2019.gada pārskatā.

Pagājušajā gadā kopumā veikti 1506 darījumi ar privātās apbūves zemi, bet 2018.gadā tika veikti 1618 darījumi. 

Rīgā pērn veikti 192 darījumi, kas ir samazinājums par 13,5% salīdzinājumā ar 2018.gadā veiktajiem 222 darījumiem, bet Rīgas apkārtnē veikti 1314 darījumi, kas ir samazinājums par 5,9% salīdzinājumā ar 2018.gadā veiktajiem 1396 darījumiem.

Nekustamo īpašumu tirgus pārskatā "Arco Real Estate" valdes loceklis Māris Laukalējs norāda, ka dati par šiem darījumiem neatspoguļo reālo situāciju ar privātās apbūves zemi, jo nav nodalīti darījumi ar zemi bijušajās mazdārziņu teritorijās. Šie darījumi ir par daudz zemākām summām, bet to īpatsvars ir ļoti liels, tāpēc arī ietekme uz vidējiem rādītājiem ir būtiska. 

Pēc pārskatā publicētās informācijas, lielākā daļa darījumu Rīgā veikti par pieciem līdz 10 eiro par kvadrātmetru un tie, visticamāk, ir tieši darījumi ar mazdārziņu zemēm.

Vienlaikus pārskatā norādīts, ka tipiskākā privātās apbūves zemes cena varētu būt 25-45 eiro par kvadrātmetru, lielākā daļa šādu darījumu notiek Mārupē, Šampēterī un Dreiliņos. Dārgākās zemesgabalu cenas ir virs 80 eiro par kvadrātmetru, bet pērn par šādu cenu veikti tikai deviņi darījumi. 

Kopumā darījumu cena pērn Rīgā augusi par 15%, bet Rīgas apkārtnē par 11%, norādīts pārskatā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.