Menu
 

"Putnu fabrika "Ķekava"": Konkurence gaļas tirgū Latvijā ir ārkārtīgi spēcīga

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Konkurence gaļas tirgū Latvijā ir ārkārtīgi spēcīga, īpaši, putnu gaļas nozarē, pauda putnu gaļas ražotājas "Putnu fabrika "Ķekava"" pārstāvji.

"Konkurence gaļas tirgū Latvijā ir ārkārtīgi spēcīga, jo sevišķi tas ir jūtams putnu gaļas nozarē, kur konkurējam arī ar citiem gaļas veidiem. Taču, ņemot vērā spēcīgās veselīgā dzīvesveida tendences, cilvēki arvien vairāk novērtē tieši putnu gaļu - tas ir ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē visstraujāk augošais gaļas segments. Tirgus analītiķi paredz, ka arī nākamajos 10-20 gados pieprasījums pēc vistas gaļas augs par 3-5% ik gadu," teica uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

"Putnu fabrikas "Ķekava"" pārstāvji atgādināja, ka uzņēmums iegulda lielas pūles sabiedrības tendenču izpētē, lai saprastu, kas cilvēkiem garšo, kas ir modē un kādas ir dzīvesstila izmaiņas, kā arī ievieš augstākus kvalitātes standartus, audzējot putnus bez antibiotikām.

"Lepojamies, ka pērn 99% vistu uzauga veselas un bez jebkādas saskarsmes ar antibiotikām, un mērķtiecīgi turpinām paplašināt svaigās gaļas produktu grozu "Audzēts bez antibiotikām" grupā. Pērn sākām piedāvāt pircējiem cāļa steikus BBQ marinādē, kā arī ["Nielsen"] par labāko jauno produktu atzītos - cāļa šķiņķus īpašajā gardēžu marinādē. Šogad ar atzīmi "Audzēts bez antibiotikām" piedāvājam īpaši gardos jaunās grila sezonas produktus - cāļa gaļas iesmiņus un steikus ar dažādām garšām," atklāja "Putnu fabrika Ķekava" jauno produktu attīstības daļas vadītāja Zoja Golubeva..

Kompānijā atgādināja, ka "Putnu fabrikai Ķekava" Latvijā pieder vairāk kā 90% tirgus daļas no visiem vietējās izcelsmes putnu gaļas ražotājiem. Kopā ar importēto putnu gaļu, uzņēmuma tirgus daļa Latvijā ir apmēram 40%, Lietuvā - apmēram 10% un līdzīgi arī Igaunijā. "Putnu fabrika Ķekava" eksportē produkciju arī uz Baltkrieviju, Ukrainu un Uzbekistānu, kā arī Dāniju, Īriju un Nīderlandi.

LETA jau ziņoja, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 75,785 miljoni eiro, kas ir par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 2,1 reizi - līdz 985 940 eiro.

"Putnu fabrikas "Ķekava"" pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Brioleks", "Cerova" un "PFK Trader".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.