Menu
 

"Putnu fabrika "Ķekava"" attīstībā šogad plāno ieguldīt sešus miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto: "Putnu fabrika "Ķekava"" Foto: "Putnu fabrika "Ķekava""

Putnu gaļas ražotājas "Putnu fabrika "Ķekava"" attīstībā ieguldītais investīciju apjoms šogad varētu sasniegt sešus miljonus eiro, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Pēc viņa sacītā, kompānija katru finanšu gadu iegulda 4–6 miljonus eiro. Līdzekļi tiek ieguldīti esošās infrastruktūras uzlabošanā, vistu audzēšanas sistēmās, pārstrādes līnijās, jaunu produktu ražošanā un citās lietās. Arī šis gads ieguldījumu ziņā nav izņēmums. Iepriekšējā gadā kompānija investēja apmēram piecus miljonus eiro, bet šogad investīciju apjoms varētu sasniegt sešus miljonus eiro.

Pēc Pranckeviča atgādinātā, uzņēmums strādā arī pie renovācijas, 2018.gada laikā renovētas 11 vistu kūtis, bet 2019.gadā – vēl divas vistu kūtis. Turpmāk plānos renovēt vēl trīs.

Taujāts, vai uzņēmums ir apsvēris audzēt citus putnus bez vistām, Pranckevičs atbildēja noliedzoši. Pēc viņa skaidrotā, citu sugu putniem būtu nepieciešamas citādas audzēšanas sistēmas un metodes, kā arī citi kaušanas mehānismi. Kompānija apsvērusi sadarbības iespējas ar citiem audzētājiem produktu klāsta paplašināšanas nolūkā, taču vienlaikus jādomā par to, kā spēt izkontrolēt kvalitāti.

Viņš arī pastāstīja, ka uzņēmums nepārtraukti strādā pie jauniem produktiem. Nesen tirgū ieviesti jau cepšanai cepeškrāsnī sagatavoti produkti. Tāpat ir gaidāmi jaunumi marinējumu un desiņu kategorijās. "Jaunu produktu izstrāde aizņem daudz laika, tas nav vienas dienas jautājums. Tas var aizņemt pat gadu vai divus," uzsvēra "Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī izteica gandarījumu, ka uzņēmuma līdz šim ražotos jaunos produktus patērētāji ir novērtējuši, kompānijai jau otro gadu pēc kārtas saņemot tirgus izpētes kompānijas balvu par labāko jauno produktu pārstrādātās gaļas kategorijā, minētā izpētes kompānija analizē plaša patēriņa tirgu "Nielsen".

Tikmēr Eiropā ļoti pieprasīti esot "Putnu fabrikas "Ķekava"" pārstrādātie produkti, kuru pagatavošanai līdz galam nav nepieciešams ilgs laiks. Kompānija domā, kā attīstīt šādus produktus, piemēram, piedāvājot produktus alumīnija traukos gatavošanai cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī. Pircēji Baltijā gan vairāk ir svaigās gaļas cienītāji. Tikmēr Eiropā daļa iedzīvotāju saspringtā dzīves ritma dēļ arvien vairāk iegādājas pārstrādātos produktus, bet otra daļa cenšas vairāk maltītes gatavot paši.

LETA jau ziņoja, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 75,785 miljoni eiro, kas ir par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 2,1 reizi – līdz 985 940 eiro.

"Putnu fabrikas "Ķekava"" pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Broileks", "Cerova" un "PFK Trader".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.