Menu
 

"Putnu fabrika "Ķekava"" šajā finanšu gadā vēlas augt par apmēram 10%

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrika "Ķekava"" šajā finanšu gadā no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam pārdoto tonnu un ieņēmumu ziņā vēlas augt par apmēram 10% salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs. "Katru gadu mūsu mērķis ir augt, un arī šis gads nav izņēmums. Šajā finanšu gadā vēlētos augt gan pārdoto tonnu, gan ieņēmumu ziņā par apmēram 10%," viņš sacīja.

Pranckevičs atgādināja, ka pēdējo piecu gadu laikā "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums ir audzis par 50%, kas ir ļoti labs sasniegums. Kompānija šo tendenci cer turpināt arī nākamajos gados, sasniedzot 100 miljonu apgrozījumu gadā. Viņš gan piebilda, ka šāda izaugsme nenotiks šogad, taču būtu paveicama divu trīs gadu laikā, un ir reāli sasniedzams mērķis.

Pēc "Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētāja teiktā, uzņēmuma ražošanas kapacitāte ir pietiekama šāda mērķa sasniegšanai, turklāt kompānija jaudas palielina. Tostarp 2018.gadā renovētas 11 vistu kūtis, kurās šobrīd jau notiek ražošana, bet 2019.gadā kompānija ir renovējusi vēl divas.

Arī "Putnu fabrikas "Ķekava"" īpašniekam piederošajā ražotnē Bauskā ražošanas apmēri aug. Tajā esot 36 vistu kūtis, un inkubators. Ja iepriekš 20–25% olu nācās iepirkt no Dānijas partneriem, tagad pilnībā viss ražošanas cikls notiek pašiem.

Pēc Pranckeviča teiktā, Bauskā tiek ražota arī barība putniem. Ar to "Putnu fabrikai "Ķekava"" gan pagaidām nepietiek mājputnu ēdināšanai un papildus nepieciešamo barības apmēru nākas iepirkt no partneriem. "Mums ir ļoti laba sadarbība ar "Dobeles dzirnavnieku", bet dažkārt iepērkam barību arī no Lietuvas partneriem," viņš sacīja.

LETA jau ziņoja, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 75,785 miljoni eiro, kas ir par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 2,1 reizi – līdz 985 940 eiro.

"Putnu fabrikas "Ķekava"" pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Broileks", "Cerova" un "PFK Trader".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.