Menu
 

Birža piemēro uzraudzības statusu "Olainfarm"

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Biržas "Nasdaq Riga" valde trešdien nolēma piemērot uzraudzības statusu zāļu ražotājai AS "Olainfarm", teikts biržas paziņojumā.

Birža uzraudzības statusu piemēro saskaņā ar biržas noteikumiem "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos", kuri nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja tiek izteikts emitenta akciju atpirkšanas piedāvājums vai ir publiski paziņots par nodomu izteikt šādu piedāvājumu.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija pieņēmusi izskatīšanai SIA "Pharma Invest" iesniegumu atļaujas saņemšanai izteikt AS "Olainfarm" brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Atbilstoši prospektā norādītajai informācijai "Pharma Invest" piedāvā nopirkt ne mazāk kā 1 408 508 (10%) un ne vairāk kā 1 408 508 (10%) akciju sabiedrības "Olainfarm" akcijas. Piedāvājums zaudē spēku, ja akcionāri kopā pieņems piedāvājumu attiecībā uz akciju skaitu, kas nesasniedz 1 408 508 (10%) akcijas.

Akciju atpirkšanas piedāvātājam "Pharma Invest" patlaban nepieder "Olainfarm" akcijas. Piedāvātāja prospekts nesatur informāciju par personām, kuras rīkojas saskaņoti ar piedāvātāju vai "Olainfarm" kā mērķa sabiedrību.

Vienas akcijas atpirkšanas cena atbilstoši prospektā sniegtajai informācijai ir 6,7 eiro. Piedāvājuma termiņš atbilstoši prospektā sniegtajai informācijai ir 30 dienas, sākot no brīvprātīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanas dienas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.