Menu
 

Bezdarba līmenis aprīlī strauji pieaudzis līdz 8%; Rīgas reģionā pieaugums par 1,4 procentpunktiem

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās ir sasniedzis 8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 1,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Latvijā šogad aprīļa beigās bija reģistrēti kopumā 72 917 bezdarbnieki, kas ir par 10 991 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad bija reģistrēti 61 926 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās bija Rīgas pilsētā - 6,2%, kas tomēr ir par 1,5 procentpunktiem vairāk nekā marta beigās, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis joprojām bija Latgales reģionā - 15,3%, kas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā pirms mēneša.

Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī palielinājies par 1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, savukārt Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis mēneša laikā pieaudzis par 0,9 procentpunktiem un bija 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī palielinājies par 0,9 procentpunktiem - līdz 8,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka Rīgas reģionā reģistrētā bezdarba līmenis šogad aprīļa beigās bija 6,3%, kas ir pieaugums par 1,4 procentpunktiem salīdzinājumā ar marta beigām.

Attiecīgie aprīļa dati aprēķināti, ņemot vērā ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu 2019.gadā.

2019.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad marta beigās - 6,8%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.