Menu
 

Tūrisma asociācija: Ārkārtējās situācijas dēļ līdz šim no asociācijas biedriem neviena kompānija nav bankrotējusi

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ārkārtējās situācijas dēļ līdz šim no Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas biedriem neviena kompānija nav bankrotējusi, intervijā aģentūrai LETA pauda asociācijas prezidente Inga Kavaca.

Viņa atzīmēja, ka uzņēmumi patlaban ir tādā kā gaidīšanas režīmā, taču šādus apstākļus divus trīs mēnešus var izturēt. "Kā būs tālāk, ir sarežģīts jautājums. Tas būs atkarīgs no tā, cik ātri varēs atsākt ceļošanu pilnā apmērā. Tiklīdz kā būs iespējami lidojumi un tiks atvērtas robežas, tūrisma operatori ir gatavi sniegt pakalpojumus un plāno organizēt visus sezonas sākumā paredzētos ceļojumus," minēja Kavaca.

Viņa norādīja, ka patlaban tūrisma kompānijas veic vienīgi rezervēto ceļojumu datumu maiņas, taču arī šis darba apmērs būtiski samazinās, jo visaktīvāk rezervācijas tika mainītas martā, kā arī līdz aprīļa vidum.

Asociācijas prezidente prognozēja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem atjaunosies pakāpeniski, tostarp sākotnēji iedzīvotāji dosies vairāku dienu ceļojumos pa Latviju, paliekot nakšņot viesnīcās, viesu mājās, kā arī ceļos Baltijas valstu robežās. Vēlāk, atverot iekšējās robežas Eiropas Savienībā (ES), ceļošana būs iespējama visā ES teritorijā, bet pēdējais posms būs ceļojumi ārpus ES robežām.

"Es pat teiktu, ka šī vairs nav krīze tūrisma jomā. Krīzes ir piedzīvotas arī līdz šim – kādā konkrētā valstī, ceļojuma galamērķī vai kā ekonomiskās krīzes sekas. Krīzes beigas var plānot, bet šobrīd tūrisma jomā plānot un prognozēt var vienīgi to, ka nenotiks nekas. Vai šī situācija turpināsies vēl divus mēnešus, gadu, piecus gadus? Nav bijusi tāda situācija krīzes laikā, kad ienākumu nav vispār. Ja šis turpinās gadu, tad jau šobrīd tūrisma nozares darbiniekiem būtu jāpārkvalificējas, jo, protams, gadu dzīvot bez ienākumiem nav iespējams," pauda Kavaca. 

LETA jau ziņoja, ka no šodienas drīkstēs organizēt tūrisma pakalpojumus ceļošanai Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Tāpat ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu. Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējā situācija Latvijā ir kopš 13.marta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.