Menu
 

Faktiskais bezdarba līmenis aprīlī ir 9,2 %, reģistrētais – 8 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā bezdarba līmenis un reģistrētā bezdarba līmenis iedzīvotājiem pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Dati – CSP Faktiskā bezdarba līmenis un reģistrētā bezdarba līmenis iedzīvotājiem pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Dati – CSP

2020.gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā ir 9,2 %, kas salīdzinājumā ar martu ir par 1,3 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Darbaspēka apsekojuma dati.

Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrētā bezdarba līmenis ir 8 %, un salīdzinājumā ar martu pieaugums ir par 1,2 procentpunktiem. Arī salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli bezdarba līmenī vērojams pieaugums – 2,7 procentpunkti faktiskā bezdarba līmenim un 1,7 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

Reģistrētā bezdarba līmeni aprēķina, izmantojot NVA datus, bet faktiskā netieši -  izmantojot Latvijas darbaspēka izlases apsekojuma 1.ceturkšņa datus un NVA mēneša datus par reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Darbaspēka apsekojuma faktiskā bezdarba novērtējumam tikuši izmantoti 2020. gada 1. ceturkšņa dati un reģistrētā mēneša bezdarba dati no NVA.

No 2020. gada 13. marta, sakarā ar visā valsts teritorijā izsludināto ārkārtējo situāciju ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību  tika pārtraukta iedzīvotāju aptauja klātienē,  intervijas notiek tikai pa telefonu un tiešsaistē  internetā. Tā kā CSP rīcībā  nebija pieejami telefona numuri visām izlasē iekļautajām mājsaimniecībām, samazinājās apsekojuma atbildētības līmenis, kas ietekmēja arī apkopotās informācijas kvalitāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.