Menu
 

Deputāts Naudiņš rosina reģionos būvēt nelielas ražošanas telpas iznomāšanai amatniekiem

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Reģionos būtu nepieciešams būvēt nelielas ražošanas telpas, kuras paredzētas iznomāšanai amatniekiem, otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Amatniecības un mazās uzņēmējdarbības apakškomisijas sēdē sacīja apakškomisijas vadītājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka patlaban reģionos amatniekiem nav piemērotu telpu, kurās strādāt. Arī tās telpas, kuras tiek izmantotas, nereti neatbilstot ugunsdzēsības vai citām prasībām. "Iespējams, ka šādus nelielus ražošanas kompleksus ar telpām 100–200 kvadrātmetru platībā varētu būvēt ar vietējo pašvaldību atbalstu un pēc tam tās iznomāt izsoles ceļā. Piemēram, Valmierā šāda sistēma jau darbojas ar pašvaldības uzbūvēto dzīvokļu īres namu, kurā visi dzīvokļi ir izīrēti," sacīja Naudiņš. 

Deputāts pauda uzskatu, ka, viņaprāt, valdības iecerētās lielās būves nebūs tās, kas atdzīvinās ekonomiku pēc Covid-19 krīzes, bet šādi nelieli kokapstrādes vai metālapstrādes jomu amatniekiem paredzēti un ar pašvaldību atbalstu uzbūvēti ražošanas kompleksi to varētu. 

Naudiņš ierosināja šī jautājuma izvērtēšanu iekļaut kādas no nākamo Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Amatniecības un mazās uzņēmējdarbības apakškomisijas sēžu darba kārtībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.