Menu
 

Faktiskā bezdarba līmenis maijā ir 9,6 %, reģistrētais – 8,4 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā bezdarba līmenis un reģistrētā bezdarba līmenis iedzīvotājiem pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP Faktiskā bezdarba līmenis un reģistrētā bezdarba līmenis iedzīvotājiem pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP

2020.gada maijā faktiskā bezdarba līmenisLatvijā ir 9,6 %, kas salīdzinājumā ar aprīli ir par 0,4 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma dati. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis ir 8,4 %, un salīdzinājumā ar aprīli pieaugums ir par 0,4 procentpunktiem.

Arī salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju bezdarba līmenī vērojams pieaugums – 3,3 procentpunkti faktiskā bezdarba līmenim un 2,3 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

Šāgada maijā Latvijā bija 93,5 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 4 tūkstošiem vairāk nekā aprīlī un par 32,6 tūkstošiem vairāk nekā pērn. CSP dati liecina, ka pēdējo 3 mēnešu laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020. gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 22,5 tūkstošiem.  

Reģistrētā un faktiskā bezdarba līmeni aprēķina, izmantojot NVA datus un CSP veiktā Darbaspēka apsekojuma datus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.