Menu
 

Uzņēmums "Virši-A" izveidojis saspiestās dabasgāzes staciju Babītes pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pirmā CNG stacija tika atklāta Jēkabpilī. Publicitātes foto Pirmā CNG stacija tika atklāta Jēkabpilī. Publicitātes foto

Turpinot attīstīt saspiestās dabasgāzes (CNG) pieejamību un infrastruktūru, degvielas mazumtirgotājs AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", veicot investīcijas vairāk nekā 1 milj. eiro apmērā, atklāja jau trešo CNG staciju Latvijā – Babītes pagastā – un gada beigās plāno atklāt ceturto – Rēzeknē.

"Eiropas parlamenta direktīva "Par alternatīvo degvielu infrastruktūru ieviešanu un attīstību" nosaka, ka dalībvalstīm līdz 2025.gada beigām ir jānodrošina CNG staciju izbūve vismaz ik pēc 150 km TEN-T tīklos. Degvielas uzpildes staciju tīkls "Virši" ir veicis būtisku ieguldījumu CNG attīstībā Latvijā, tādējādi ievērojami paplašinot saspiestās dabasgāzes pieejamību Latvijas teritorijā," norāda "Viršu" komunikācijas speciāliste Undīne Priekule.

Degvielas uzpildes staciju tīkla "Virši" izpilddirektors Jānis Vība skaidro: "Pēdējā desmitgadē Eiropā strauji palielinās CNG uzpildes staciju tīkls, kā arī pieaug ar CNG darbināmo transporta līdzekļu skaits. Latvija vēl ir CNG attīstības sākumā, tomēr mēs saskatām perspektīvu šajā alternatīvajā degvielas veidā un turpināsim atvērt jaunas CNG uzpildes vietas visā Latvijā. Jāuzsver, ka saspiestās dabasgāzes staciju uzstādīšanas vietas lielā mērā tiek izvēlētas saskaņā ar infrastruktūras pieejamību un pielietojuma perspektīvu. Nākotnē plānojam izvietot stacijas arī citās vietās Latvijā, tādējādi padarot pārvietošanos ar CNG transporta līdzekļiem ērtu un pieejamu."

Šobrīd publiski pieejamās CNG stacijas atrodas Jēkabpilī, Babītē un Rīgā, Lubānas ielā, līdz gada beigām tiks izveidota vēl viena CNG stacija, ieguldot vairāk nekā 1 milj. eiro pavisam jaunas "Viršu" stacijas izveidē Rēzeknē. Tajā būs iespējams iegādāties ne tikai saspiesto dabasgāzi, bet arī klasiskos degvielas veidus un citus pakalpojumus. Visās stacijās ir pieejams viens CNG sūkņu bloks, kur katrs ir aprīkots ar divām degvielas uzpildīšanas "pistolēm", no kurām viena ir paredzēta vieglajām automašīnām, bet otra – kravas mašīnām, vēsta U.Priekule.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.