Menu
 

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pērn pieaudzis par 21,2%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 11,546 miljoni eiro, kas ir par 21,2% vairāk nekā 2018.gadā, bet koncerna peļņa pieaugusi par 3% un bija 1,563 miljoni eiro, liecina kompānijas auditētais gada pārskats, kas iesniegts biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas gada pārskatā teikts, ka 2019.gadu "Madara Cosmetics" koncerns ir aizvadījis veiksmīgi, turpinot stabilu izaugsmi nozīmīgākajos tirdzniecības kanālos.

Pērn viens no nozīmīgākajiem notikumiem bija veiksmīgi noslēgta dabīgas sertificētas dekoratīvās kosmētikas līnijas izstrāde, kam 2019.gada septembrī sekoja dekoratīvās kosmētikas produktu tirdzniecības sākšana.

2019.gadā "Madara Cosmetics" koncerna ilgtermiņa ieguldījumi bija 1,301 miljons eiro, no kuriem 648 000 eiro ieguldīti ražošanas procesa pilnveidošanā. 

Tāpat pārskatā minēts, ka pērn veiksmīgi noritējis darbs produktu pētniecībā un izstrādē. Neskaitot dekoratīvās kosmētikas līnijas produktu izstrādes noslēgšanu, "Madara Cosmetics" koncerns noslēdza pētniecību un izstrādi arī vairāku veidu acu zonas kopjošajiem līdzekļiem, pašiedeguma produktiem, dekoratīvās kosmētikas noņemšanas līdzekļiem, augu aktīvo vielu koncentrātiem, hialuronskābi un bērzu sulu saturošai želejai un problemātiskās ādas kopjošajiem līdzekļiem.

Turpmākajos gados "Madara Cosmetics" koncerna uzņēmumu izaugsme pamatā tiks balstīta uz attīstību ārvalstu tirgos - tiks nostiprināta un paplašināta darbība esošajos eksporta tirgos un sākta darbība vairākos jaunos tirgos. Šī mērķa sasniegšanai 2019.gadā ir pilnveidotas koncerna uzņēmumu organizācijas un ir izveidotas 12 jaunas darba vietas.

2018.gadā "Madara Cosmetics" koncerna auditētais apgrozījums bija 9,529 miljoni eiro, kas ir par 28,7% vairāk nekā 2017.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 21,7%, sasniedzot 1,517 miljonus eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (24,08%), Lote Tisenkopfa Iltnere (23,92%), Somijas "Transmeri Group Ab" (23,09%), Zane Tamane (7,61%) un Liene Drāzniece (6,83%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.