Menu
 

Lidosta "Rīga" šogad varētu apkalpot 2,5–3 miljonus pasažieru

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/riga.airport Foto: www.facebook.com/riga.airport

Starptautiskā lidosta "Rīga" šogad varētu apkalpot kopumā 2,5–3 miljonus pasažieru, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja lidostas "Rīga" Aviācijas pakalpojumu un biznesa attīstības departamenta direktore Liene Freivalde.

"Šobrīd esam atjaunojuši apmēram 20% pasažieru pārvadājumu salīdzinājumā ar pagājuši gadu, un ar katru nedēļu šis skaits pieaug," teica Freivalde, piebilstot, ka no lidostas "Rīga" šobrīd ir iespējams aizlidot uz 46 galamērķiem, kamēr pērn šajā laikā bija vairāk nekā 100 galamērķu.

Tāpat viņa norādīja: ja apkalpoto pasažieru skaits turpinās augt līdzīgā tempā kā līdz šim, 2020.gadā lidosta varētu apkalpot kopumā 2,5–3 miljonus pasažieru, kas būs par 60–70% mazāk nekā pagājušajā gadā.

Lidostas pārstāve arī minēja, ka, ņemot vērā esošo situāciju, no jūnija lidosta bija spiesta atbrīvot daļu darbinieku. Lidostas "Rīga" pārstāve Laura Kulakova aģentūrai LETA paskaidroja, ka runa ir par tiem pašiem darbiniekiem, kurus tika plānots atlaist jau iepriekš. Jūnijā tika pārtrauktas darba attiecības ar vairāk nekā 300 darbiniekiem, un papildu atlaišanas nav notikušas. Savukārt no augusta lidosta atsāks pieņemt atpakaļ darbā darbiniekus, galvenokārt, drošības dienestā. Pašreiz konkrētu skaitu viņa nevarēja nosaukt. 

Tāpat Freivalde uzsvēra, ka lidojumu situācija mainās katru nedēļu atkarībā no tā, kādi ir saslimšanas rādītāji attiecīgajā valstī. Tāpēc pasažieriem ir jābūt ļoti uzmanīgiem un pirms lidojuma ir jānoskaidro ne tikai par ieviestajām prasībām Rīgā un plānotajā galamērķī, bet arī vai lidojums vispār notiks.

Jau ziņots, ka aprīlī lidostas "Rīga" vadība prognozēja, ka šogad lidostā varētu apkalpot kopumā 1,6 miljonus pasažieru, bet nākamgad – 4,6 miljonus pasažieru. Pērn lidosta "Rīga" apkalpoja 7,798 miljonus pasažieru, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt šogad pirmajā pusgadā – 1,32 miljonus pasažieru, kas ir par 62,9% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā. Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.