Menu
 

Foto: "Omniva Latvija" Mārupē atklāj jauno loģistikas centru; jaunas iekārtas ļaus palielināt sūtījumu šķirošanas efektivitāti

  • Autors:  LETA
Foto - LETA un Ieva Makare Foto - LETA un Ieva Makare

Pasta sūtījumu pakalpojuma sniedzējs SIA "Omniva Latvija" ("Omniva") uzstādījis jaunas iekārtas, kas ļaus palielināt sūtījumu šķirošanas efektivitāti par 40%, trešdien, atklājot jauno loģistikas centru un biroju Mārupē, žurnālistiem sacīja kompānijas vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa norādīja, ka iepriekš sūtījumu šķirošana uzņēmumā notika manuāli, tāpēc automatizācija uzlabos šķirošanas procesu un ļaus "Omniva" patērēt mazāk resursu.

Tāpat Krauze-Čebotare atzīmēja, ka  jaunā iekārta samazinās kļūdu skaitu šķirošanas procesā no 0,03% līdz 0,015%. Stundas laikā iekārta var apstrādāt līdz 2500 sūtījumu. 

Pēc "Omniva" vadītājas stāstītā, kompānija izlēmusi pārcelties uz jaunajām telpām loģistikas centrā "Green Park", izvērtējot ne tikai telpu piemērotību, bet arī iznomātāja attīstības plānus. "Green Park" tuvumā ir lidosta, kas nākotnē "Omniva" paver plašākas sadarbības iespējas ar ārvalstu partneriem.

Pēc Krauzes-Čebotares minētā, ik gadu "Omniva" piegādāto sūtījumu apmērs pieaug vidēji par 40%, tādējādi radās nepieciešamība pēc plašākām telpām. Patlaban jaunajā loģistikas centrā "Omniva" īrē telpas 4600 kvadrātmetru platībā, tostarp 3900 kvadrātmetru atvēlēti noliktavai un šķirošanas centram, bet pārējā platība ir paredzēt birojam. Noliktavā paredzēta atsevišķa zona arī muitojamām precēm.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) žurnālistiem atzīmēja, ka pasta nozarē pēdējos desmit gados Latvijā ir pieaugusi konkurence - nozarē ir daudz spēlētāju un jaunie sūtījumu piegādes pakalpojumi dod labumu gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem.

Tāpat ministrs prognozēja, ka arī pēc Covid-19 krīzes prakse saņemt sūtījumus jaunā veidā saglabāsies.

Arī Igaunijas vēstnieks Latvijā Arti Hilpus minēja, ka Latvijā pasta nozarē ir veselīga konkurence, kas ir būtisks aspekts turpmākai uzņēmumu, tostarp "Omniva" attīstībai.

LETA jau ziņoja, "Omniva" investējusi 350 000 eiro automatizētā sūtījumu šķirošanas iekārtā, kas atrodas jaunajā loģistikas centrā Dzirnieku ielā 24, Mārupē.

"Omniva" apgrozījums pērn bija 7,5 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 30%, savukārt uzņēmuma peļņa pērn palielinājās gandrīz 10 reizes un bija 746 000 eiro. 

"Omniva" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2945 eiro. "Omniva" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Aktsiaselts Eesti Post".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.