Menu
 

"Getliņi EKO" apgrozījums pirmajā pusgadā pieauga par 9,6% (precizēta)

  • Autors:  LETA
Foto: Nora Krevņeva, www.riga.lv Foto: Nora Krevņeva, www.riga.lv

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi EKO" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 13,402 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa saruka par 41,8% un bija 644 246 eiro, liecina "Getliņi EKO" publiskotie dati.

Uzņēmuma pārskatā norādīts, ka pirmajā pusgadā "Getliņi EKO" ieņēmumi no pamatdarbības veidoja 10,632 miljonus eiro, ieņēmumi no elektroenerģijas ražošanas bija 1,291 miljons eiro, savukārt ieņēmumi no dārzeņu realizācijas bija 1,455 miljoni eiro. Ieņēmumi no citu viengadīgo kultūru realizācijas veidoja 6660 eiro, bet no otrreizējo izejvielu realizācijas ieņēmumi bija 18 217 eiro.

Vadības ziņojumā norādīts, ka sešos mēnešos uzņēmums "Getliņi EKO" veicis investīcijas pamatlīdzekļu iegādē 14,1 miljona eiro apmērā. Tāpat kompānija turpināja atkritumu gāzes ieguvi, ražojot elektroenerģiju, kuru lielākoties realizēja AS "Enerģijas publiskais tirgotājs". "Getliņi EKO" turpināja strādāt arī ar siltumnīcu kompleksu, nodrošinot saražotā siltuma izmantošanu, kā arī dārzeņu ražošanu.

Nākotnē "Getliņi EKO" vadība plāno stabilu uzņēmuma darbību un attīstību turpmākajos gados. Negatīvu ietekmi uz kompānijas finanšu stāvokli var radīt neparedzētas izmaiņas normatīvajos aktos. Piemēram izmaiņas elektroenerģijas ražošanas atbalsta un vides normatīvajos aktos. Tāpat negatīvu ietekmi uz "Getliņi EKO" finanšu stāvokli var radīt ekonomiska lejupslīde Covid-19 pandēmijas izraisītās ārkārtējās situācijas sekas, kā arī globālās ekonomikas lejupslīde.

Kā norādīts vadības ziņojumā, "Getliņi EKO" saimnieciskā darbība un finanšu situācija, kā arī apstiprinātais dabas resursu nodokļu likmei atbilstošais atkritumu apglabāšanas tarifs, kas stājas spēkā 1.janvārī, ļauj plānot stabilu uzņēmuma darbību un attīstību turpmākajos gados. Tajā pašā laikā negatīvu ietekmi uz kompānijas finanšu rezultātiem var radīt svārstības atkritumu apjomos, kā arī pieaugošās prasības vides aizsardzības, atkritumu pārstrādes un atkārtotas izmantošanas jomā, kā arī citi Eiropas Savienības normatīvie akti.

2019.gada pirmajā pusgadā "Getliņi EKO" strādāja ar 12,228 miljonu eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa veidoja 1 106 401 eiro. Uzņēmums "Getliņi EKO" reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Apsaimniekotāja 97,7% kapitāls pieder Rīgas domei, bet 2,3% – Stopiņu novada domei. "Getliņi EKO" ir atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kurš apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.