Menu
 

"Latvenergo" izsolīs četrus neizmantotus īpašumus, arī Carnikavā un Jūrmalā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS "Latvenergo" izsolēs piedāvā iegādāties četrus saimnieciskajā darbībā neizmantotus īpašumus Pļaviņās, Ventspilī, Carnikavā un Jūrmalā, informēja "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

"Latvenergo" 10.augustā ir izsludinājusi elektronisko izsoli par ražošanas bāzi Vietalvas ielā 5, Pļaviņās, ar izsoles sākuma cenu 37 200 eiro, kā arī par bijušo klientu apkalpošanas centru Pils ielā 11, Ventspilī, ar izsoles sākuma cenu 184 000 eiro. Pieteikšanās abām izsolēm ir līdz 30.augustam, un tās noslēgsies 9.septembrī.

Savukārt 10.septembrī tiks izsludinātas izsole par ražošanas bāzi "Zibeņi", Carnikavā, ar izsoles sākuma cenu 266 000 eiro, kā arī ražošanas bāzi Emīlijas ielā 14, Jūrmalā, ar izsoles sākuma cenu 207 000 eiro.

Bidere skaidroja, ka "Latvenergo" koncerna meitassabiedrībā AS "Sadales tīkls" īstenotais darbības efektivitātes paaugstināšanas plāns ir ļāvis samazināt administratīvā atbalsta nepieciešamību. Optimizējot struktūrvienības, izsolei tiek nodoti vairāki saimnieciskajā darbībā neizmantoti nekustamie īpašumi vairākās Latvijas pilsētās.

"Sadales tīkls" 2017.gadā sāktā digitalizācija un efektivizācija ir devusi ievērojamus finansiālus rezultātus. mērķtiecīgi ieviešot viedos skaitītājus un digitalizējot procesus, secīgi samazināt darbinieku skaitu, transporta vienības, kā arī administratīvā atbalsta nepieciešamību, samazinot dislokācijas bāžu skaitu.

Digitalizācijas un efektivizācijas plāna noslēgums ir paredzēts 2022.gadā, īstenojot savstarpēji saistītus digitalizācijas, personāla un transporta procesus, kas nodrošina ieguvumus gan sabiedrībai, gan uzņēmuma saimnieciskajai efektivitātei. Līdz ar to efektīvu tā realizāciju izsolei tiek nodoti saimnieciskajā darbībā neizmantoti īpašumi Pļaviņās, Ventspilī, Carnikavā un Jūrmalā.

 

Ražošanas bāzes "Zibeņi", Carnikavā, sastāvā ietilpst zemes vienība 18 540 kvadrātmetru platībā, administratīvās ēka 1183,2 kvadrātmetru platībā, darbnīcu ēka 691 kvadrātmetra platībā, sūkņa ēka 37 kvadrātmetru platībā, noliktavas ēka 17,7 kvadrātmetru platībā un sūkņa ēka 8,1 kvadrātmetra platībā. Izsoles sākuma cena būs 266 000 eiro un solis - 5000 eiro.

Savukārt ražošanas bāze Emīlijas ielā 14, Jūrmalā, ir ēku/būvju īpašums, kas sastāv no administratīvās ēkas, garāžas ēkas, darbnīcas ēkas, noliktavas ēkas, sarga mājas un trīs nojumēm. Izsoles sākuma cena būs 207 000 eiro un solis - 5000 eiro.

"Latvenergo" koncerna apgrozījums pērn bija 841,6 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 24,2%, sasniedzot 94,4 miljonus eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.