Menu
 

AS "Putnu fabrika "Ķekava"" saņem apbalvojumu par izciliem darbības rādītājiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Putnu gaļas ražotājs AS “Putnu fabrika “Ķekava”” atkārtoti saņēmis pasaulē vadošā mājputnu selekcionāra “Aviagen Kft” apbalvojumu par izciliem rādītājiem putnu labturībā un putnu audzēšanā bez antibiotikām. “Putnu fabrika “Ķekava”” ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas saņēmis šo augsto un pasaulē atzīto apbalvojumu.

Uzņēmumā norāda, ka, pilnveidojot un attīstot savu darbību, tas pēdējo trīs gadu laikā ir paaugstinājis rezultātus tādos būtiskos rādītājos kā barības konversijas proporcija (Feed conversion ratio jeb FCR), izaugsmes ātrums un Eiropas rīcības efektivitātes faktors (European Performance Efficiency Factor jeb EPEF).

“Putnu fabrika Ķekava” pirms pieciem gadiem kļuva par pasaulē lielākā mājputnu gaļas selekcionāra “Aviagen Kft” kluba “Ross 400” biedru un jau šī gada vasarā sasniedza 421 EPEF punktu, tādējādi pārsniedzot līdz šim maksimāli iespējamo augsto “Ross” šķirnes kvalitātes rādītāju.

“Putnu fabrika “Ķekava”” valdes loceklis Sauļus Petkevičs uzsver, ka “uzņēmuma darbības veiksmes pamatā ir pieredzējušas un profesionālas komandas darbs, darbinieku motivācija, kā arī arvien pieaugošās investīcijas biodrošībā, putnu labturībā. Ņemot vērā to, ka uzņēmumā ir pilns ražošanas cikls, mēs spējam izsekot visiem darbības principiem, vienlaikus nodrošinot augsto kvalitātes prasību ievērošanu. Šis “Aviagen Kft” apbalvojums par jauniem standartu rekordiem vēlreiz apliecina to, ka mūsu augstie labturības nosacījumi ļauj mums pasargāt putnus no dažāda veida saslimšanām un ražot augstākās kvalitātes gaļu gan vietējam, gan ārvalstu tirgiem bez antibiotikām.”

Gan Latvijā, gan pārējās Baltijas valstīs pieaug pieprasījums pēc tādas putnu gaļas, kuru audzēšanā netiek izmantotas antibiotikas. AS “Putnu fabrika “Ķekava”” dati liecina, ka šī gada pirmajos astoņos mēnešos salīdzinājumā ar to pašu laika periodu 2019. gadā par 22% ir pieaudzis pieprasījums pēc tiem svaigās gaļas produktiem, uz kuriem redzams īpašais ražotāja marķējums “Audzēts bez antibiotikām”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.