Menu
 

Aptauja: 57% uzņēmēju prognozē, ka viņu interneta veikalu apgrozījums tuvākā pusgada laikā pieaugs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Latvijas digitālo ekspertu biedrības un iMarketings.lv septembrī veiktās aptaujas rezultāti rāda, ka Covid-19 pandēmijas laikā 58% interneta veikalu pieauga apgrozījums, un iespējams, ka uzņēmēju jaunā veiksmīga pieredze ietekmēja arī viņu nākotnes plānus. Tikpat daudz uzņēmēju (57%) sagaida, ka viņu interneta veikala apgrozījums tuvākā pusgada laikā pieaugs.

Tomēr ne visi aptaujātie ir tik pozitīvi noskaņoti – 14% uzņēmēju sagaida, ka apgrozījums viņu interneta veikaliem turpinās kristies tuvāko sešu mēnešu laikā. Savukārt 28% sagaida, ka apgrozījums palieks nemainīgs.

"Situācija, ko izraisījis Covid-19, skaidri parādīja e-komercijas priekšrocības. Neskatoties uz to, ka interneta veikaliem ir labākas iespējas ģenerēt naudas plūsmu jaunās realitātes laikā, tikai 6% no aptaujātiem uzņēmējiem pandēmijas laikā ieviesa interneta veikalu. Savukārt 57% respondetu neplāno atvērt interneta veikalu, jo, visdrīzāk, neredz iespēju, kā var pārdod savu produktu internetā," aptaujas rezultātus komentējis iMarketings.lv vecākais stratēģis Sergejs Volvenkins.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.