Menu
 

Izsludināts slēgts konkurss Salaspils intermodālā kravu termināļa būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ekrānuzņēmums no www.youtube.com Ekrānuzņēmums no www.youtube.com

"Rail Baltica" projekta ieviesējs Latvijā – uzņēmums "Eiropas Dzelzceļa līnijas" – izsludinājis slēgtu konkursu Salaspils TEN-T intermodālā kravu termināļa būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai. Konkurss norisināsies divos posmos. Pirmajā posmā notiks kandidātu atlase, otrajā – kandidātu piedāvājumu iesniegšana un vērtēšana, iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršana.

Kā informē "Eiropas Dzelzceļa līniju" komunikācijas vadītāja Rita Voronkova, konkursā tiek aicināti piedalīties pieredzējuši projektētāji: kandidātam pēdējo septiņu gadu laikā ir jābūt profesionālai pieredzei, kas saistīta ar intermodālā kravu pārkraušanas termināļa projektēšanu, ieskaitot 1435 mm dzelzceļa sliežu ceļus ar iespēju vienlaikus apkalpot vairākus kravas vilcienus; konteineru uzglabāšanas laukuma projektēšanā; 1520 mm dzelzceļa kravas stacijas projektēšanā ar noteiktu skaitu pieņemšanas-nosūtīšanas sliežu ceļu; dzelzceļa sliežu ceļu projektēšanā, kas paredzēta autotransporta pārvadājumu nodrošināšanai, kā arī autoceļu projektēšanā.

Lai šis projekts noritētu raitāk un potenciālais konkursa uzvarētājs uzreiz varētu ķerties pie darba, šobrīd tiek gatavota būvniecības ieceres dokumentācija, to veic apvienība, kas sastāv no uzņēmumiem "Egis Rail S.A.", "DB Engineering & Consulting" un "Olimps", norāda R.Voronkova.

Konkursa pirmā posma pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2020.gada 20.novembris plkst. 14.00. Līguma izpildes laiks ir 27 kalendāra mēneši no līguma spēkā stāšanās dienas. Autoruzraudzības termiņš – līdz būvju pieņemšanai ekspluatācijā. Iepirkuma līgums tiek līdzfinansēts no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta.

Salaspils TEN-T terminālī, kas sasaistīs 1520 mm dzelzceļu un "Rail Baltica" pamatlīniju, kurai būs Eiropas standarta sliežu ceļu platums 1435 mm, tiks nodrošināta kravu pieņemšana, nosūtīšana, kā arī to loģistika. Galvenie pakalpojumi, ko nodrošinās šis terminālis, – kravas operācijas ar konteineriem, autotransporta pārvadājumi pa dzelzceļu, noliktavas un atvērtā tipa glabāšanas laukumi, vēsta R.Voronkova.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.