Menu
 

"Conexus" sadarbosies ar Eiropā vadošo dabasgāzes pārvades sistēmas operatoru "GRTgaz SA"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.conexus.lv Foto: www.conexus.lv

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators – AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") – ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Francijas dabasgāzes pārvades sistēmas operatoru "GRTgaz SA" par speciālistu piesaisti un konsultāciju pakalpojumiem zaļās iniciatīvas un citu projektu īstenošanai.

"Conexus", sekojot Eiropas Zaļā kursa rīcības plānam, ir identificējis attīstības virzienu uz dekarbonizāciju. Lai to īstenotu, ir nepieciešams veikt izpētes darbus, piesaistot speciālistus, kam ir pieredze pētniecības un inovāciju jautājumos, tostarp īstenojot projektus saskaņā ar Eiropas Zaļo kursu, informē uzņēmuma Komunikācijas daļas vadītāja Dace Baltābola.

"Conexus" Tehniskās attīstības un investīciju departamenta vadītājs Ivars Ščerbickis norāda: "Noslēgtā sadarbība ar vienu no vadošajiem Eiropas dabasgāzes operatoriem, kura sastāvā ietilpst enerģijas pētniecības un inovācijas centrs, ir būtisks ieguvums "Conexus" mērķu sasniegšanai, jo īpaši zaļā kursa virzienā. Jaunajam sadarbības partnerim ir pieejama augsta līmeņa inženiertehniskā kompetence dabasgāzes tīklu uzturēšanā, inovācijās, pētniecībā un attīstībā, tāpēc esmu pārliecināts, ka šī zināšanu apmaiņa un pieredzes bagāto speciālistu piesaiste ļaus ieviest vēl inovatīvākus un efektīvākus risinājumus Latvijas dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas segmentos. Tas sekmēs arī ietekmes uz vidi mazināšanas pasākumu attīstību, tādējādi pietuvinoties pasaules līmeņa praksei, sevišķi izceļot enerģētikas sektora dekarbonizāciju."

Sadarbība plānota dažāda līmeņa zaļo iniciatīvu projektos, piemēram, biogāzu un ūdeņraža ievadīšana gāzesvadu tīklā, ietekmes uz apkārtējo vidi mazināšanā, tehniskā atbalsta nodrošināšanā un citos projektos, kā arī tādos jautājumos kā gāzes tīkls, būvniecība, uzturēšana, gāzes vadu integritāte, izpēte un attīstība, skaidro D.Baltābola.

"GRTgaz SA" ir Eiropas vadošais dabasgāzes pārvades sistēmas operators, kas pārvalda Eiropā garāko dabasgāzes pārvades tīklu, kas atrodas Francijā, kā arī ir iesaistīts Vācijas dabasgāzes pārvades tīkla darbībā. Tā speciālisti veic novērtēšanas un konsultāciju pakalpojumus gāzes pārvades jomā Eiropā un visā pasaulē. Uzņēmums ir viens no vadošajiem tādu tehnoloģiju kā "Power to Gas" jeb ūdeņraža ievadīšana gāzes sistēmā izstrādātājiem un ieviesējiem, vēsta "Conexus" pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.