Menu
 

Saeimas komisija noraida priekšlikumu saglabāt līdzšinējo IIN sadalījuma proporciju starp valsti un pašvaldībām

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātu vairākums šodien noraidīja priekšlikumus saglabāt līdzšinējo iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadalījuma proporciju starp valsti un pašvaldībām.

Vidējā termiņa budžeta projekts paredz noteikt, ka IIN ieņēmumu sadalījums starp valsts budžetu un pašvaldību budžetiem 2021.gadam, 2022.gadam un 2023.gadam atšķirsies no līdzšinējā regulējuma: pašvaldību budžetiem tiks 75% no IIN ieņēmumiem, bet valsts budžetam - 25%.

Zaļo un zemnieku savienība, kā arī politiķis Vjačeslavs Dombrovskis rosināja no šādas ieceres atteikties, saglabājot līdzšinējo sadalījumu, kas paredz 80% ieņēmumu novirzīt pašvaldībām, bet 20% - valsts budžetam.

Dana Reizniece-Ozola (ZZS) skaidroja, ka nākamajā gadā pie lēmuma samazināt pašvaldībām piešķiramos līdzekļus vairāk nekā 100 pašvaldībām samazināsies izlīdzinātie ieņēmumi. "Tas notiks situācijā, kad tiek atņemti līdzekļi, pašvaldībām tiek uzlikts pienākums segt citas jaunas politiskās iniciatīvas," pauda politiķe.

Viņa arī uzsvēra, ka Latgale būs tas Latvijas reģions, kas cietīs visvairāk, un zaudēto līdzekļu summas būs lielas, brīdinot, ka pašvaldībām būs jāsamazina pakalpojumu apjoms, piemēram, atsakoties no pašvaldības policijas pakalpojumiem.

Minētos priekšlikumus komisijas deputātu vairākums noraidīja, turpinot darbu pie priekšlikumiem vidējā termiņa budžeta projektam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.