Menu
 

Viesnīca "Neiburgs": Tūrisms šobrīd tiek uztverts kā izmirstošs bizness

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tūrisms šobrīd tiek uztverts kā izmirstošs bizness, intervijā aģentūrai LETA pauda viesnīcas "Neiburgs" pārdošanas un mārketinga direktore Evita Gasporoviča.

Viņa uzvēra, ka nozare šajos smagajos apstākļos cīnās, cik nu var, taču no valdības puses nav sajūtama nopietna attieksme pret jomas uzņēmumiem. "Visu laiku izskan ieteikumi tūrisma nozarei pārkvalificēties, un tūrisms šobrīd tiek uztverts kā izmirstošs bizness. Vai vispār ir vajadzība tūrisma nozari nākotnes vārdā atbalstīt. Mums rodas tādas sajūtas," atzina Gasporoviča.

Jautāta par tūrisma jomas atkopšanās prognozēm, viņa pauda cerību par nākamā gada pavasari. "Šis gads tūrisma nozarei jau ir norakstāms un noteikti ieies vēsturē. Plānot mēs šogad vairs neko neplānojam, vien tik daudz, lai izdzīvotu. Atkopšanos nozarē varētu prognozēt nākamgad pavasarī, tad arī varēs redzēt, cik būs to izdzīvotāju, cik viesnīcas vērsies atkal vaļā. Jāsaka gan, ka atveseļošanās tiek prognozēta ļoti lēna. Nebūs tā, ka pienāks pavasaris un visi nu tik atsāks ceļot. Tas viss notiks ļoti pakāpeniski," teica Gasporoviča.

Viņa minēja, ka pavasarī, kad Latvijā pandēmijas dēļ pirmo reizi tika izsludināta ārkārtējā situācija, "Neiburgs" nolēma slēgt viesnīcu, taču otrās ārkārtējās situācija laikā viesnīca strādā, piedāvājot ilgtermiņa īres pakalpojumus, ko izmanto ārvalstnieki, kas Latvijā uzturas ilgāku laika periodu. Novembrī viesnīcas noslogojums ir 22%.

"Mēs viesnīcu atvērām jūlijā, un tas bija ieskriešanās mēnesis. Jau augustā finanšu rādītāji bija tādi, ka mums gandrīz izdevās "iziet pa nullēm". Taču septembrī rezervācijas uz turpmākajiem mēnešiem praktiski apstājās. Augusts tādējādi šogad bija vienīgais salīdzinoši veiksmīgais mēnesis. Septembrī jau sāka vērties ciet atsevišķas Rīgas viesnīcas. Arī mēs par to domājām, taču tomēr pieņēmām lēmumu pāriet uz ilgtermiņa īres piedāvājumu," stāstīja Gasporoviča.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.