Menu
 

Raganā pabeigta 300 000 eiro vērtā būvmateriālu veikala "Laimas" celtniecība Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Noslēdzoties pavasarī uzsāktajiem būvdarbiem, veikals "Laimas" paplašinājis tirdzniecību,  atklājot jauno ēku Krimuldas novada Raganā. Ēkas būvniecības projekts realizēts ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) un  bankas "Citadele" finansējumu 300 000 eiro apmērā.

Kā informēja bankā, vairāk nekā 500 kvadrātmetrus plašās telpas atrodas blakus iepriekšējai tirdzniecības vietai, kur veikals darbojās jau 25 gadus –  šajās telpās patlaban notiek renovācijas darbi, un tās tiks izmantotas, lai nākotnē paplašinātu tirdzniecību. Savukārt, jaunajā ēkā veikals piedāvā plašu būvmateriālu, dārzniecības un saimniecības preču klāstu, kā arī preču piegādi. 

Būvmateriālu veikala "Laimas" īpašnieks Jānis Eisaks, kurš pats ir būvnieks, atklāj, ka nepieciešamība pēc  plašākām telpām veikalam bija jau sen: "Salīdzinot ar laiku, kad tikai sākām savu darbību, piedāvājums būvmateriālu segmentā gadu gaitā ir ļoti paplašinājies, un mēs vēlējāmies ar to nodrošināt arī Krimuldas reģiona iedzīvotājus. Tāpat mums bija ambīcijas pielāgot telpas mūsdienu prasībām – lai tās ir plašas, modernas un klientiem ērti pieejamas."

Mazajiem uzņēmumiem aizdevumos "Citadele" šogad būs izsniegusi vairāk nekā pērn, liecina bankas izsniegtā finansējuma apjoms mazajiem uzņēmumiem. Mazie uzņēmumi finansējumu piesaista lielākoties tehnikas atjaunošanai, būvniecības projektiem un apgrozāmajiem līdzekļiem, kā arī pandēmijas ietekmē audzis  pieprasījums pēc faktoringa ar pircēja riska apdrošināšanu, liecina bankas "Citadele" informācija par mazajiem uzņēmējiem izsniegto finansējumu.

Kreditētākās nozares mazo uzņēmumu segmentā ir lauksaimniecība un mežsaimniecība un tām izsniegti 28 % no kopējā finansējuma mazajiem uzņēmumiem, seko tirdzniecība – 20 % un apstrādes rūpniecība – 15 %. Pandēmijas ietekmē finansēšanas apjoms samazinājies nekustamā īpašuma, tūrisma, viesnīcu un ēdināšanas nozarēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.