Menu
 

"Eurostat": Latvijā trešajā ceturksnī budžeta deficīts bijis identisks vidējam līmenim ES

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā trešajā ceturksnī budžeta deficīts bijis identisks vidējam līmenim ES

Latvijā trešajā ceturksnī vispārējās valdības budžeta deficīts attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP) bijis identisks vidējam līmenim Eiropas Savienībā (ES), liecina ceturtdien publicētie ES statistikas departamenta "Eurostat" jaunākie dati, kas apkopoti par 22 ES dalībvalstīm.

Saskaņā ar tiem mūsu valsts budžeta deficīts jūlijā-septembrī bija 5,6% no IKP.

Lielākais budžeta deficīts bijis Maltā (-10,9% no IKP), Rumānijā (-10%), Lietuvā (-8,7%), Spānijā un Portugālē (abās valstīs -7,7%), kā arī Austrijā (-6,8%). Igaunijā valdības budžeta deficīts veidoja 3,2% no IKP.

Deficīts trešajā ceturksnī bijis visās ES valstīs, par kurām pieejami dati.

Salīdzinājumā ar otro ceturksni valsts budžeta bilance trešajā ceturksnī pasliktinājusies visās bloka valstīs, par kurām pieejami dati, bet visvairāk tā pasliktinājusies Austrijā (-15,1 procentpunkts), Spānijā (-14,9 procentpunkti), Polijā (-13,3 procentpunkti), Slovēnijā (-12,1 procentpunkts) un Luksemburgā (-11,7 procentpunkti). Latvijā budžeta situācija pasliktinājusies par 3,7 procentpunktiem, Lietuvā - par 3,5 procentpunktiem, bet Igaunijā - par 4,2 procentpunktiem.

Trešajā ceturksnī sezonāli izlīdzinātais vispārējās valdības deficīts ES bija 5,6% no IKP, bet eirozonā tas veidoja 5,8% no IKP. Otrajā ceturksnī ES tas bija 11,6%, bet eirozonā - 11,9%.

Nav pieejami dati par Grieķiju, Īriju, Horvātiju, Kipru un Itāliju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.