Menu
 

"Virši-A" investējis divus miljonus eiro degvielas uzpildes stacijas izveidē Olaines novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto – www.facebook.com/virsiLV Foto – www.facebook.com/virsiLV

Attīstot savu klātbūtni Pierīgā, degvielas tirgotājs AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", atklājis jaunu pilna servisa uzpildes staciju uz Jelgavas šosejas (A8) netālu no Olaines ("Daces", Jaunolaines pagasts, Olaines novads). Šī ir jau 64.stacija "Viršu" tīklā, kā arī kārtējais solis pretī saspiestās dabasgāzes jeb CNG infrastruktūras attīstībai Latvijā – plānots, ka tuvākajā laikā stacijā būs nodrošināta arī CNG uzpildes iespēja. Uzpildes stacijas izveidē ieguldīti 2 milj. eiro, informē uzņēmumā.

"Investīcijas uzņēmuma tīkla tālākā paplašināšanā ir stratēģisks solis, lai ne tikai nodrošinātu ikvienu Latvijas autobraucēju ar kvalitatīvu degvielu un visu nepieciešamo ceļā, bet arī veicinātu tīrākas enerģijas izmantošanu autotransportā. Pavisam drīz mūsu stacija Olaines novadā kļūs par jau piekto publiski pieejamo CNG uzpildes vietu Latvijā, kas sekmēs šī ekonomiski izdevīgāka un videi draudzīgāka degvielas veida popularitātes pieaugumu arī mūsu valstī. Kopumā šogad plānojam uz Latvijas kartes atzīmēt vismaz desmit CNG uzpildes vietas, tādējādi jau pārskatāmā nākotnē nodrošinot plašu pārklājumu visā valsts teritorijā," pauž "Viršu" izpilddirektors Jānis Vība.

J.Vība uzsver, ka Latvijas autotirgotāju piedāvājums un izvēles iespējas CNG automobiļu iegādei visos segmentos ir pietiekami plašs, lai līdz ar infrastruktūras attīstību gan privātpersonas, gan arī uzņēmumu autoparki sāktu aktīvāk izmantot iespēju kļūt "zaļākiem" un pārietu uz alternatīviem enerģijas veidiem. Turklāt akcīzes samazinājums dabasgāzes izmantošanai transporta sektorā no šī gada sākuma un attīstīts CNG pārklājums vēl vairāk stimulēs straujāku CNG automašīnu parādīšanos uz Latvijas ceļiem.

Jaunatklātā stacija iepriecinās apmeklētājus ar jaunu interjera dizainu, kuru pagājušajā gadā izstrādāja pašmāju dizaina biroja "H2E" dibinātāji Ingūna un Holgers Eleri. Jaunais koncepts apvieno funkcionalitāti un autentiskumu, pasvītrojot "Virši" vērtības un nemitīgo attīstību. Tieši šis interjera dizaina projekts arī turpmāk tiks ieviests visās jaunajās "Viršu" uzpildes stacijās, norāda uzņēmumā.

Kopš 2019.gada "Virši" ir atklājuši jau trīs CNG uzpildes stacijas: Krustpilī, Rīgā, Lubānas ielā un Babītē. Paredzēts, ka marta laikā šāda iespēja tiks nodrošināta arī Rēzeknes un Olaines stacijās.

Kompānija "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 187,008 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 3,989 miljonus eiro. "Virši-A" patiesā labuma guvēji ir Ruta Plūme, Andris Priedītis, Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Ilgvars Zuzulis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.