Menu
 

"Saulkalne S" apgrozījums pērn palielinājies par 32%, sasniedzot rekordu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas minerālmateriālu ražotāja "Saulkalne S" kopējais grupas apgrozījums 2020. gadā ir palielinājies par 32%, sasniedzot rekordu – 10,1 miljonu eiro. Kā informēja uzņēmumā, šo rezultātu izdevies sasniegt, pateicoties vairāk nekā 3,5 miljonus eiro vērtajām investīcijām ražotņu modernizācijā un eksporta tirgu attīstībā. 2019. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,7 miljoni eiro.

Plānots, ka 2021. gadā "Saulkalne S" apgrozījums turpinās palielināties – iecerēts  gan kāpināt minerālo materiālu ieguvi un pārstrādi, gan arī palielināt uzņēmuma tirgus daļu tuvējā Baltijas valstu reģionā.

“Pērn veiksmīgi modernizējām ražotnes un rūpniecības procesus grupas uzņēmumos. Paplašinājām uzņēmuma ražošanas platības, automatizējām un digitalizējām ražošanas procesus, kā arī iegādājāmies jaunu rūpnīcu aprīkojumu. Šie ieguldījumi nodrošināja to, ka kļuvām konkurētspējīgāki un varējām ievērojami kāpināt apgrozījumu," izteicies uzņēmumu grupas "Saulkalne S" vadītājs Juris Seilis.

“Esmu pārliecināts, ka šīs pārmaiņas palīdzēs uzņēmumam kāpināt produktivitāti un ražošanas jaudas ilgtermiņā, nodrošinot apgrozījuma pieaugumu gan vietējā, gan eksporta tirgos. Pie tam esošās tirgus tendences ļauj prognozēt pieprasījuma palielināšanos pēc minerālmateriāliem, un tas ļauj domāt, ka arī 2021. gads uzņēmumam būs finansiāli ļoti veiksmīgs.”

Minerālo materiālu ieguves un pārstrādes uzņēmums “Saulkalne S” iegūst un pārstrādā dolomītu, smilti, kaļķakmeni un granītu. No šīm izejvielām tiek ražoti dažādi materiāli ceļu būvei, augstas kvalitātes smiltis, minerālie aizpildītāji, augsnes kaļķošanas materiāli, lopbarības sastāvdaļas u. c.  “Saulkalne S” uzņēmumu grupā ietilpst meitasuzņēmumi “Salenieku dolomīts” Kārsavā un “Vidzemes kvarcs” Priekuļu novadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.