Menu
 

Lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs darboties arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ministru kabinets ceturtdienas sēdē, apstiprinot grozījumus Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr.360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma papildināt to veikalu klāstu, kas var darboties klātienē lielajos tirdzniecības centros, ar datoru un telekomunikāciju iekārtu veikaliem.

Kā skaidro Ekonomikas ministrijā, līdz ar to lielajos tirdzniecības centros, t.i. tirdzniecības centrā, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir virs 7000 m2, un kurā atsevišķās tirdzniecības vietās darbojas vismaz pieci tirdzniecības dalībnieki vai pakalpojuma sniedzēji, klātienē darboties varēs arī datoru, datoru perifēro iekārtu, videospēļu vadības paneļu, kā arī standarta programmatūru, mazumtirdzniecības vietas, kā telekomunikāciju iekārtu mazumtirdzniecības specializētie veikali.

Šobrīd šajos veikalos, kas atrodas lielajos tirdzniecības centros, var darboties pakalpojumu sniegšanas sadaļa, bet nav atļauta mobilo telefonu un datoru tirdzniecība. Pakalpojumu sniegšana un iekārtu tirdzniecība pēc būtības ir sarežģīti nodalāmas lietas, kā arī, cilvēkiem strādājot attālināti un bērniem mācoties attālināti, ir ļoti būtiski nodrošināt gan datoru, gan mobilo ierīču pieejamību.

Tāpat Ekonomikas ministrijā norāda, ka nereti, īpaši mazākās pilsētās, šāda veida veikali ir izvietoti tikai tirdzniecības centru telpās, līdz ar to, ja tie nestrādā, iedzīvotājiem ir būtiski apgrūtināta iespēja šādas preces iegādāties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.