Menu
 

"Guttas" dzērienu iepakojumā izmantos vairāk nekā 84% atjaunojamu izejmateriālu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

“Orkla Latvija” sadarbībā ar uzņēmumu “Tetra Pak” īsteno nozīmīgu zīmola “Gutta” ilgtspējas projektu, kas paredz pāreju uz jaunu iepakojumu. “Guttas” sulu, dzērienu un nektāru jaunās pakas ir radītas no vairāk nekā 84% atjaunojamu izejmateriālu, tādējādi samazinot ietekmi uz vidi. Tie ir arī vieglāk pārstrādājami, turklāt palīdz produktus uzglabāt ilgāk svaigus un nosargā to labās īpašības, informēja uzņēmumā.

“Guttas” jaunais viena litra un divu litru sulu, nektāru un dzērienu “Tetra Brik® Aseptic” iepakojums ir izgatavots galvenokārt no kartona un ir pārstrādājams. To pārstrādā, atdalot kartona masu no polimēru un alumīnija maisījuma, un pārvērš jaunos izstrādājumos – kartona kastēs, polimēru paletēs un citos. Kopumā šajā iepakojumā ir par 17% vairāk augu izcelsmes materiālu salīdzinājumā ar iepriekšējo iepakojumu.

Papildus polimēra slāņi un vāciņš arī ir veidots no atjaunojamām izejvielām – cukurniedrēm. Iegādājoties šo “Bonsucro” sertificēto kartona iepakojumu ar atjaunojamu vāciņu un pārklājumiem, tiek atbalstīts ilgtspējīgs polimēru ražošanas process no cukurniedrēm.

 “Tetra Pak” ilgtspējības transformācijas vadītāja Baltijas valstīs Nazanina Moradi precizējusi, ka jauno viena litra iepakojumu veido 86,7% augu izcelsmes izejvielas (kartons 68,1, no cukurniedrēm iegūta plastmasa 18,6%) un tikai 9,2 grami plastmasas.

“Ņemot vērā, ka sulas un sulu dzērieni ir dabiski, ļoti svarīgi ir to dzīves ciklā nodrošināt, ka iepakojums produktu pasargā no negatīvas ārējo apstākļu ietekmes, tostarp temperatūras svārstībām, gaismas un citiem,” izteikusies N.Moradi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.