Menu
 

Foto: "Selgas" jaunā cepumu un vafeļu ražotne Ādažos svin spāru svētkus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Uzņēmums “Orkla Biscuit Production” kopā ar būvkompāniju “Merks” atzīmējis zīmola “Selga” jaunās cepumu un vafeļu ražotnes spāru svētkus par godu noslēdzošā būvniecības posma uzsākšanai. “Selgas” jaunā ražotne vairāk nekā 30 000 kvadrātmetru platībā darbu sāks 2022. gadā ar vismaz 250 jaunām darba vietām, pavēstīja uzņēmumā.

Spāru svētkos “Orkla Biscuit Production” pateicās būvkompānijas “Merks” komandai par līdzšinējo darbu. Godinot noslēdzošā būvniecības posma uzsākšanu, jaunās ražotnes spārēs tika uzvilkts tradicionālais vainags.

Kā ziņots iepriekš,Orkla Latvija” mātes uzņēmums nolēmis būvēt vēl vienu ražotni Ādažos, blakus “Laimas” jaunajai ražotnei, tādējādi Latvijā būs jau septiņas “Orkla” ražotnes, no kurām trīs atradīsies Ādažos. Jaunā ražotne specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā.

Papildus būvniecībai sekos vēl būtiskas investīcijas jaunās iekārtās un ražošanas līnijās, kopumā veidojot pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē, kas radīs ap 250 jaunu darba vietu. Kopumā ap 75% no ražotnē izgatavoto produktu tiks eksportēti.

2020.gada maijā tika dibināts jauns uzņēmums SIA “Orkla Biscuit Production”, kas ir daļa no procesa, lai "Orkla" cepumu un vafeļu ražošanu koncentrētu vienā vietā un uzbūvētu jaunu ražotni Ādažos. Līdz ar to cepumu un vafeļu ražošana no Kungelvas (Zviedrijā) un Rīgas (Artilērijas ielas) tiks pārcelta uz jauno ražotni. Šīs izmaiņas tiks veiktas līdz 2022. un 2023. gadam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.