Menu
 

"Orkla Latvija": Kompānijas pagājušā gada finanšu rezultāti vērtējami piesardzīgi optimistiski

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pārtikas koncerna "Orkla Latvija" pagājušā gada finanšu rezultāti vērtējami piesardzīgi optimistiski, atzīmēja kompānijā.

Plašāku komentāru par 2020.gada apgrozījumu un peļņu kompānijas pārstāvji nesniedza, piebilstot, ka auditētais gada pārskats būs pieejams augusta sākumā.

Vienlaikus kompānijā norādīja, ka šajā gadā ierobežojumu mīkstināšana HoReCa sektorā pārtikas koncerna darbu ietekmēs pozitīvi. "Viss, protams, ir atkarīgs no tā, kad atcels visus ierobežojumus un kad atgriezīsimies ierastajā ikdienā," uzsvēra kompānijā, piebilstot, ka būtiska loma gan būs ne tikai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbībai, bet arī iedzīvotāju turpmākajiem paradumiem attiecībā uz pārtikas patēriņu.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka HoReCa sektoru ietekmē ne tikai kafejnīcas un restorāni, bet, piemēram, arī tūrisms, skolu darbība un citi sektori.

Jau ziņots, ka "Orkla Latvija" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 85,21 miljons eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa samazinājās par 3,2% un bija 2,807 miljoni eiro. "Orkla Latvija" koncernā ietilpst "Orkla Biscuit Production", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "Latfood Agro".

Latvijā "Orkla" pārstāv un attīsta "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums iekļaujas Norvēģijas koncernā "Orkla".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.