Menu
 

Putnu fabrikas "Ķekava" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sarucis par 0,6%

  • Autors:  LETA
Foto - AS "Putnu fabrika "Ķekava"" Foto - AS "Putnu fabrika "Ķekava""

AS "Putnu fabrika "Ķekava"" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam, strādāja ar 75,332 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 817 455 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija. Gada pārskatā skaidrots, ka zaudējumi kompānijai radušies pamatlīdzekļu pārvērtēšanas dēļ.

Putnu fabrikas "Ķekava" gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā finanšu gadā kompānijā saražoja 35 300 tonnu putnu kautsvara, kas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu gadu iepriekš, kad tika saražoti 34 300 tonnu kautsvara, ir par 2,9% vairāk.

Kompānijas vadības ieskatā, pagājušais finanšu gads putnkopības nozarē bija mainīgs, ko raksturoja stabilā situācija finanšu gada pirmajos deviņos mēnešos pretstatā pēdējiem trīs mēnešiem, kad būtiskas izmaiņas notika gan lokālā, gan globālā ekonomikas līmenī, sākoties Covid-19 pandēmijai. Vienlaikus pagājušajā finanšu gadā netika novērotas būtiskas putnu barības sastāvu veidojošo komponenšu cenu svārstības pasaules tirgos, savukārt tika konstatēts energo un gāzes resursu cenu samazinājums. Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka pieprasījums pēc "Putnu fabrika "Ķekava"" produkcijas galvenajos noieta tirgos saglabājās noturīgs.

Pagājušajā finanšu gadā kompānija turpināja ieguldīt līdzekļus iekārtu un tehnoloģisko procesu uzturēšanā un modernizācijā, tostarp tika instalētas jaunas iekārtas svaigu un pārstrādātu putnu gaļas izstrādājumu ražošanai. Tāpat kompānija veica energoapgādes sistēmas renovāciju un iekšējo ceļu atjaunošanu.  Putnu fabrikas "Ķekava" kopējais kapitālo ieguldījumu apmērs pagājušajā finanšu gadā sasniedza 4,1 miljonu eiro, kas ir par 17,1% vairāk nekā gadu iepriekš, kad investīcijas veidoja 3,5 miljonus eiro.

Kompānijas galvenie mērķi šim finanšu gadam ir turpināt darbu pilnā apmērā, saglabājot finanšu stabilitāti pandēmijas apstākļos, vienlaikus turpinot ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumus, nodrošinot kapitālo ieguldījumu projektu realizāciju, kā arī attīstot ražoto produktu kvalitāti.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" apgrozījums bija 75,785 miljoni eiro, kas ir par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 2,1 reizi - līdz 985 940 eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. Kompānijas "Putnu fabrika "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Broileks", "Cerova" un "PFK Trader".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.