Menu
 

FKTK atļāvusi "AB City" izteikt zāļu ražotāja "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi "Repharm" grupas uzņēmumam AS "AB City" izteikt zāļu ražotāja "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, pavēstīja komisijā.

FKTK informēja, ka komisija atļāvusi "AB City" izteikt "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, jo "AB City" uz netieši iegūtās līdzdalības pamata ir ieguvusi no "Olainfarm" akcijām izrietošās balsstiesības, kas veido 30,85% no "Olainfarm" balsstiesīgo akciju kopskaita.

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā noteikta 9,26 eiro.

Akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma prospektā minēts, ka "AB City" akciju atpirkšanai būs nepieciešami 90 194 335,34 eiro, jo atpirkšanai varētu tikt piedāvātas 9 740 209 "Olainfarm" akcijas. 

Vienas akcijas atpirkšanas cena ir noteikta atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumā paredzētajai metodei, kura paredz vienas atpērkamās akcijas cenas noteikšanu, dalot mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu. Tīrie aktīvi tiek aprēķināti no kopējiem aktīviem, atskaitot mērķa sabiedrībai piederošās pašas akcijas un saistības, skaidroja FKTK.

Akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu varēs pieņemt 30 dienu laikā no tā izteikšanas brīža, kas sāksies nākamajā darba dienā pēc tam, kad piedāvājums būs publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lēmumu atļaut "AB City" izteikt "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu FKTK pieņēmusi trešdien, 14.jūlijā, liecina biržas "Nasdaq Riga" publiskotā informācija.

Jau vēstīts, ka FKTK jūlija sākumā saņēma "AB City" pieteikumu "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma izteikšanai.

"Repharm" šogad 21.jūnijā paziņoja, ka lūgs FKTK atļauju izteikt akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu "Olainfarm" akcionāriem, jo "Repharm" grupa ieguvusi būtisku līdzdalību "Olainfarm" kapitālā.

"Repharm" grupa ir informējusi biržu "Nasdaq Riga" par vienošanos ar "Olainfarm" akcionāri Niku Saveļjevu par 7,8% akciju balsstiesību iegūšanu "Olainfarm", īstenojot šīs tiesības caur "Repharm" mātesuzņēmumu "AB City". Tāpat "Repharm" šogad februārī ziņoja par vienošanos ar Annu Emīliju Maliginu par tiesību iegūšanu uz 21,97% "Olainfarm" akciju pirkumu un balsstiesību iegūšanu, īstenojot šīs tiesības caur "Repharm" meitasuzņēmumu SIA "Farma Fund". Savukārt "Repharm" grupā ietilpstošajai "Rīgas farmaceitiskajai fabrikai" tiešā veidā pieder 1,07% "Olainfarm" akciju.

Ja akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā "Repharm" iegūs līdzdalību vairāk nekā 50% apmērā, "Repharm" īstenos pienākumu vērsties Konkurences padomē, lai lūgtu darījuma saskaņojumu, iepriekš minēja kompānijā.

Holdingkompānija "AB City" reģistrēta 2018.gadā, tās pamatkapitāls ir 126 536 960 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji nav norādīti, bet uzņēmuma padomē strādā "Repharm" līdzīpašnieki Andrejs Leibovičs, Jānis Oskerko un Aleksandrs Livšics. Savukārt "AB City" valdē ir "Repharm" līdzīpašnieks Roberts Tavjevs un Sergejs Korņijenko.

Paralēli Čehijas uzņēmums "Black Duck Invest" apgalvo, ka kļuvis par lielāko "Olainfarm" akcionāru, taču policija izmeklē aizdomas, ka darījums patiesībā ir krāpšana, un lietā aizturējusi vismaz trīs personas.

"Black Duck Invest" paziņojumā medijiem iepriekš norādīja, ka "Repharm" kontroli "Olainfarm" pārņēmusi pretlikumīgi un "Black Duck Invest" turpinās aizstāvēt savas tiesības Latvijas un Čehijas tiesās, lai panāktu ar "Olmafarm" noslēgtā "Olainfarm" akciju iegādes darījuma izpildi.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājā 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Savukārt "Repharm" ir veselības aprūpes jomā strādājošu Latvijas uzņēmumu grupa, kas apvieno "Sentor Farm aptiekas" (zīmols "Mēness aptieka"), AS "Veselības centru apvienība", SIA "Centrālā laboratorija", "Rīgas farmaceitiskā fabrika" un "Recipe Plus". "Repharm" uzņēmumu grupa ir izveidota 2009.gadā. 2019.gadā "Repharm" koncerna apgrozījums bija 283,008 miljoni eiro, bet koncerna peļņa bija 34,56 miljoni eiro.

"Repharm" patiesie labuma guvēji, pēc "Firmas.lv" datiem, ir vairākas Latvijas privātpersonas - Roberts Tavjevs, Jānis Oskerko, Mihails Lurje, Aleksandrs Livšics, Andrejs Leibovičs, Sergejs Korņijenko, Josifs Apts un Jeļena Ņikitina.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.