Menu
 

Pētījums: 77% uzņēmumu novēro arvien vairāk kiberuzbrukumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Jaunākais "EY pasaules informācijas drošības pētījums 2021" ("EY Global Information Security Survey 2021") atklāj, ka trīs ceturtdaļas uzņēmumu un institūciju kiberdrošības jomas vadītāju jeb 77% pēdējo 12 mēnešu laikā novēro vairāk nozīmīgu kiberuzbrukumu, tostarp arī šifrējošo izspiedējvīrusu (ransomware) izmantošanu, informē "EY" zīmola, mārketinga un komunikācijas vadītāja Baltijā Liene Dobele. Savukārt 56% kiberdrošības vadītāju atzīmē, ka pandēmijas laikā, pārejot uz attālināta vai elastīga darba nosacījumiem, ir nepilnīgi ievērotas informācijas drošības prasības. 

"Informācijas drošības jomā šobrīd vienlaikus novērojama vairāku tendenču saplūšana, kas rada pamatu satraukumam. Proti, pandēmijas ietekmē uzņēmumi pāriet uz attālināta vai hibrīda modeļa darba vidi, kas rada papildu informācijas riskus, darbiniekiem attālināti izmantojot uzņēmumu datus ar dažādām ierīcēm, kas ne vienmēr ir pilnīgi drošas. Līdztekus, pati uzņēmējdarbības vide ir arvien vairāk balstīta tieši datu apstrādē un uzņēmumi aktīvi ievieš digitālās transformācijas iniciatīvas. Tikmēr kibernoziedzinieku metodes un izmantotās tehnoloģijas kļūst arvien sarežģītākas un it īpaši aug izspiedējvīrusu izmantošana," norāda "EY" partneris Baltijas valstīs Nauris Kļava. "Šī ir vide, kurai uzņēmumi no drošības viedokļa nereti nav gatavi - mūsu nesenais "EY pasaules vadības risku pētījums 2021" atklāja, ka tikai 9% uzņēmumu valžu ir pilnībā pārliecinātas par savu uzņēmumu spēju novērst kiberdrošības riskus," saka N.Kļava.

Pētījums parāda arī, ka 39% kiberdrošības jomas vadītāju uzskata - organizācijas budžets informācijas drošības jautājumiem ir par mazu, lai adekvāti tiktu galā ar pieaugošajiem drošības izaicinājumiem. Tikmēr 36% nozares ekspertu norāda, ka tas ir tikai laika jautājums, līdz viņu organizācija piedzīvos nozīmīgu informācijas drošības apdraudējumu, ko varēja novērst ar atbilstošām investīcijām kiberdrošībā.

"EY Pasaules informācijas drošības pētījums" tiek veikts katru gadu, visā pasaulē aptaujājot vairāk nekā tūkstoti uzņēmumu un institūciju kiberdrošības jomas vadītāju. Šī gada aptauja veikta laikā no marta līdz maijam, vēsta L.Dobele.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.