Menu
 

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 20,6%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad pirmajos sešos mēnešos bija 9,911 miljoni eiro, kas ir par 20,6% vairāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa palielinājusies par 10,9%, sasniedzot 2,004 miljonus eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

2021.gada pirmajā pusgadā "Madara Cosmetics" koncerna ieņēmumi no produkcijas pārdošanas Latvijas tirgū pieauguši par 9,6% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, sasniedzot 2,502 miljonus eiro, kamēr pārējās Eiropas Savienības valstīs produkcija realizēta 6,443 miljonu eiro apmērā, kas ir par 18,7% vairāk, bet citu valstu tirgos - 868,8 tūkstošu eiro apmērā, kas ir pieaugums 2,2 reizes. Citi koncerna ieņēmumi veidoja 97,7 tūkstošus eiro.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā minēts, ka lielākais tirgus ārpus Latvijas joprojām ir Somija - 2021.gada pirmajā pusgadā apgrozījums Somijā pieaudzis par 8% un veidoja 1,42 miljonus eiro.

"Neraugoties uz joprojām valdošo nenoteiktību Covid-19 pandēmijas dēļ, esam aizvadījuši vēl vienu straujas izaugsmes periodu," teikts  finanšu pārskata vadības ziņojumā, piebilstot, ka 2021.gada pirmā pusgada apgrozījuma pieaugums vērtējams kā teicams sasniegums, ņemot vērā straujo izaugsmi pagājušā gada pirmajā pusgadā.

Pēc vadības ziņojumā minētā, izaugsme sasniegta jau esošajos pārdošanas kanālos. "E-komercija joprojām ir straujāk augošais pārdošanas kanāls ne tikai "Madara Cosmetics", bet arī nozarē kopumā," teikts vadības ziņojumā. 

Tāpat pārskatā minēts, ka tiešo e-komercijas kanālu īpatsvars uzņēmuma mātessabiedrības apgrozījumā turpināja augt un 2021.gada pirmajā pusgadā veidoja 40%, unikālo lietotāju skaits ir audzis par 47%, savukārt aktīvo lietotāju jeb klientu, kuri veikuši vismaz vienu pirkumu pēdējos 12 mēnešos, skaits pieaudzis par 58%. Apgrozījums no regulāriem klientiem audzis par 97% salīdzinot ar 2020.gada pirmā pusgada apgrozījumu, savukārt apgrozījums no jaunajiem klientiem audzis par 3%. 

Vienlaikus, turpinot kompānijas sekmīgo pieredzi Vācijā un Francijā, kur produktu izplatīšanu nodrošina "Madara Cosmetics", šā gada sākumā kompānija pārņēmusi izplatīšanu arī Lielbritānijas, Nīderlandes un Beļģijas tirgos.

Kompānijas pārskatā arī teikts, ka "Madara Cosmetics" vadības iepriekš paziņotais apgrozījuma mērķis 2023.gadam joprojām ir 27 miljoni eiro.

"Pašlaik esam sasnieguši augstu darbinieku vakcinēšanās līmeni. No visiem uzņēmuma darbiniekiem šobrīd vakcinējušies 80%, atsevišķās uzņēmuma nodaļās vakcinācijas aptvere sasniedz 100%. Augstais vakcinēto darbinieku īpatsvars dod mums iespēju organizēt uzņēmuma darbību brīvāk un ļauj domāt, ka arī turpmāk Covid-19 būtiski neietekmēs uzņēmuma veiktspēju," teikts pārskatā.

2020.gada pirmajā pusgadā "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums bija 8,217 miljonu eiro apmērā, bet koncerna peļņa bija 1,807 miljoni eiro.

"Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,92%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,77%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,94%), Liene Drāzniece (6,79%) un Zane Tamane (6,45%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.